Niš: Posle žurke ostala deponija

Iako je obaveza niškog JKP "Gorica" bila čišćenje ovog prostora nakon žurke, uklanjanje smeća počelo je tek dva dana kasnije

  • 0

Nakon "Tuborg" žurke, održane u subotu 16. juna iza "Salona 77", na niškoj tvrđavi ostala je prava deponija. Iz Javnog komunalnog preduzeća "Gorica" iz Niša, koje je bilo zaduženo da sredi ovaj prostor nakon žurke, kažu da je "zbog previda" uklanjanje smeća počelo tek danas.

Plastične čaše i flaše i kartonske kutije juče su tokom celog dana "krasile" ovaj prostor u Tvrđavi nakon žurke. Kako prenose "Južne vesti" u JKP "Gorica" su prvo rekli da nisu upoznati sa činjenicom da je u subotu tu organizovana žurka, ali da će to biti očišćeno u najkraćem roku. Ipak, kasnije je iz ovog preduzeća stigla drugačija informacija.

- Došlo je do previda. Mi smo njima dali saglasnost još pre dva meseca, ali jednostavno smo prevideli i zbog toga se nije juče krenulo sa uklanjanjem smeća – kaže rukovodilac radne jedinice održavanja javnih površina JKP "Gorica" Tatjana Radić.

Ona je potvrdila da ta saglasnost znači i obavezu "Gorice" da očisti taj prostor nakon žurke. Radićeva kaže da se u takvim situacijama radi i nedeljom, ali ovog puta je došlo do previda tako da se sa čišćenjem krenulo danas.

- Radovi su u toku. Potrudićemo se da bude sve uklonjeno do kraja dana – najavila je Radićeva.

Inače, žurka je organizovana u subotu, a kroz Tvrđavu je prošao veliki broj ljudi. Mlade Nišlije sa tog događaja nose pozitivne utiske, ali sudeći po brojnom smeću, u tom trenutku se nije mnogo razmišljalo o ekologiji.

(M. S. / juznevesti.com / Foto: juznevesti.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA