Ambasador Ivan, ključni čovek Londona za pregovore o Bregzitu, DAO OSTAVKU

Rodžers je poručio svom osoblju da će se povući sa mesta ambasadora pri EU

  • 1

Britanski ambasador pri Evropskoj uniji Ivan Rodžers iznenada je danas podneo ostavku, manje od tri meseca pre pokretanja zvaničnih pregovora o Bregzitu, u kojima je bilo predviđeno da on ima ključnu ulogu, javio je Fajnenšnal Tajms.

5 političkih odluka koje su prodrmale 2016. godinu, a ovi mogući scenariji nas očekuju u 2017. I biće turbulentno

Kako prenosi taj list, Rodžers je poručio svom osoblju da će se povući sa mesta ambasadora pri EU.

On, međutim, nije objasnio razloge za donošenje takve odluke, navele su osobe koje su imale uvid u njegovu poruku diplomatskom osoblju, prenosi Rojters.

Britanska premijerka Tereza Mej je ranije najavila da će pokrenuti zvanične pregovore o Bregzitu sa ostalim članicama EU do kraja marta.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    3. januar 2017 | 16:01

    Slusajuci prethodne,a svi su izgledi i ove godine, o Brezgitu u jednom trrnutku ( prosle godine ) zapitah se koji je zvanicni jezik u EU? Engleski je odgovor. A koji ce biti kada Britanije ode ( fakricki vec otisla )? Ostace engleski i ako ni u jednoj clanici EU on nije domicijelni? Priznacete, malo cudnovato. Mozda da raspisu referendum za novi zvanicni jezik? Zasto ne? Pa zivot je ucenje i usvajanje novih znanja, teorija i teorema, novih "pogleda" na Svet i njehovu okolinu. Bice zanimljivo posmatrati i taj i te procese...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA