Donacija Agencije za lekove bolesnoj deci

Najveći deo novca, u iznosu od pola miliona dinara, uplaćen je republički Fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji

  • 1

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije donirala je u humanitarne svrhe 750.000 za lečenje dece i mladih čije lečenje nije moguće u Srbiji, zatim osobama sa smetnjama u razvoju i deci bez doma i roditeljskog staranja. 

PO OVOME SMO NAJGORI U EVROPI: Srbija 4 godine nije stavila NIJEDAN NOVI LEK NA LISTU ZA IZDAVANJE NA RECEPT!

Od lažnih lekova godišnje umre 100.000 ljudi!

U saopštenju Agencije navodi se da je donacija obezbeđena na osnovu viška prihoda nad rashodima od 12. tradicionalnog međunarodnog simpozijuma Agencije koji je održan 28. i 29. oktobra 2016. a na osnovu odluke direktora Agencije Saše Jaćovića.

Najveći deo novca, u iznosu od pola miliona dinara je uplaćen na osnovu ugovora koji je kao primalac potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u ime pomoći Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Taj novac će biti korišćen i za lečenje obolelih od određenih vrsta retkih bolesti koje su izlečive, a koje se ne mogu uspešno lečiti u našoj zemli i za to prioritet imaju upravo deca i mladi - navodi se u saopštenju Agencije za lekove.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Agencija je donirala i 127.000 dinara udruženju “Prijatelj u nevolji” kako bi se pomoglo deci sa autizmom i deci sa višestrukim smetnjama u razvoju iz Čačka. Naime, ovoliko je nedostajalo novca da se obezbedi interaktivna smart tabla uz pomoć koje će ovi mališani lakše savladati školsko gradivo kako bi usvojili potrebna znanja i veštine koje će voditi ka njihovom osamostaljivanju i kvalitetnijem detinjstvu i životu.

Iznos od 123.000 dinara Agencija je uplatila i akciji "Pobedi za decu Prihvatilišta“, čiji je cilj prikupljanje novca za preseljenje Prihvatilišta i prihvatne stanice Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd u prostorije većih kapaciteta koje bi obezbedile humaniji prihvat i dovoljno mesta za svu ugroženu decu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    4. januar 2017 | 17:07

    gde god se okrenes neke agencije.postali smo zemlja agencija i direkcija......podele jedno preduzece na nekoliko delova i svima super, samo narod ispasta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA