RADNIK SE UGUŠIO OD AMONIJAKA: Nesreća u "Azotari" u Pančevu

Došlo je do proboja dihtunga u pogonu Karbamid. Radnik koji je bio u neposrednoj blizini udahnuo je taj amonijak i preminuo

  • 5

U pogonu Karbamid, u "HIP Azotari" u Pančevu, nešto posle 12 sati došlo je do nesreće u kojoj se jedan radnik ugušio od amonijaka.

NOVI ZATVOR U PANČEVU: Na jednog čuvara doći će dva robijaša

OTETI RADNIK: "Neću ništa da komentarišem, ne bih da popijem metak u glavu!"

Kako prenose lokalni mediji, iz HIP "Azotara" je potvrđeno da je došlo do nesreće.

- Došlo je do proboja dihtunga u pogonu Karbamid. Radnik koji je bio u neposrednoj blizini udahnuo je taj amonijak i preminuo. Brzo su reagovale naše vatrogasno-spasilačke ekipe pa je oblak amonijaka koji se stvorio razblaživan vodom na prostoru "Azotare" - izjavila je Gordana Vasojević, šef Službe zaštite životne sredine u HIP "Azotari" za lokalne medije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema potvrdama iz gradskih zdravstvenih ustanova saznali smo da je nesrećni radnik fabričkim sanitetom prebačen do grada gde je pokušavana reanimacija.

Podovom ove nesreće u HIP "Azotari" vanredni nadzor obavlja pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine Šimon Bančov.

Nešto pre 13 sati u centru grada osetilo se značajno prisustvo amonijaka u vazduhu.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    4. januar 2017 | 15:25

    1973god sam bio vojnik u pancevu i secam se pozara u azotari posle ponoci smo dobili uzbunu i krenuli da evakuisemo kasarnu bio je ugrozen citav grad mi nismo smeli da skidamo gas maske mogu da zamislim kako je bilo gradjanima koji su sedeli zabarikadirani u sranove i kakve su posledice pretrpeli

  • Stefan

    4. januar 2017 | 15:56

    Koji to mozak gasi amonijak vodom o.O

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA