Srbin spasao Ameru zivot i dobio 5000 dolara: Počeo je da se guši, a onda ga je Darko zgrabio (FOTO) (VIDEO)

Gost je poplaveo i skoro prestao da diše

  • 8

Barmen srpskog porekla je u mestu Batezda spasao mušteriju koja se gušila nakon što mu je parče mesa zapalo u grlu.

On je proglašen za ličnost godine u Rusiji: Njegov odgovor teroristima, "rabotajte bratja", pre nego što su ga ubili, postao je moto ruskih specijalaca (VIDEO)

Da u restoranima ništa nije važnije od dobrog barmena svedoči ovaj događaj, koji je mogao da se završi smrću mušterije da se na licu mesta nije našao Darko Stanković.

Naime, jedan čovek je večerao u Okvil Grilu u Batezdi, zajedno sa svojom ženom i prijateljima, kada je počeo da se guši jer mu je zapalo parče mesa. Vrlo brzo čovek je počeo da biva modar u licu i situacija je postajaa sve opasnija.

Printskrin: wusa9.com Printskrin: wusa9.com

- Već je postao skoro plav kada sam stigao do njegovog stola. Dah mu je bio jako kratak, nije mogao da stoji i skoro da je bio onesvešćen. Njegovi prijatelji bili su u panici a ostali gosti stajali su u čudu. Morao sam brzo da reagujem - rekao je Darko.

Kao u filmovima, on je zatim podigao čoveka, obuhvatio ga oko struka i izveo Hajmlihov namevar, najkorisniji zahvat prilikom ovakvih situacija. Bilo je potrebno samo nekoliko stisaka i veliko parče mesa je izašlo napolje a čovek je bio spašen.

Printskrin: abcnews4.com Printskrin: abcnews4.com

Darko je rekao da je nekada radio kao spasilac u Srbiji te da je zahvat tada naučio, ali ga nikad do sada nije primenio.

Zahvalna mušterija ne samo što je Darku napisala Božićnu čestitku u znak zahvalnosti nego je unutra stavila i 5.000 dolara u znak zahvalnosti jer mu je spasao život, piše wusa9.com.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LJILJANA

    5. januar 2017 | 13:12

    I nesto dobro da procitamo. Hvala

  • Dunja_1206

    5. januar 2017 | 13:05

    Ako ti kao spasilac nisi koristio Hajmlihov zahvat, ja, kako mama, bila sam u situaciji vise puta da ga koristim...i zaista, to je nesto sto svako mora da zna.

  • stankela

    5. januar 2017 | 13:44

    Bravo RIBA kralju. Osvetlao ai obraz jugu Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA