• 0
 ≫ 

Novi kamion za JKP "Badnjevo"

 ≫ 

Sa mogućnostima ovog kamiona danas su vodeći ljudi komunalnog preduzeća upoznali i predsednika opštine Negotin, Jovana Milovanovića

  • 0

Javnom komunalnom preduzeću "Badnjevo" isporučen je novi kamion-cisterna za održavanje kanalizacione mreže. Nabavku ovog kamiona finansirala je opština Negotin preko programa subvencija.

 

Novogodišnji paketići za mališane u Negotinu!

 

- Po programu subvencija ove godine smo izdvojili sredstva za nabavku ove cisterne koja je neophodna komunalnom preduzeću za obavljanje njihive delatnosti.  Ja bih podsetio da smo u prethodnom period, takođe za potrebe komunalnog preduzeća, nabavili dva značajnija vozila, to su multifunkcionalno vozilo za obavljanje različitih vrsta poslova, kao i vozilo za iznošenje smeća. I ubuduće ćemo to raditi preko programa subvencija I trudićemo se da u narednom periodu odvojimo i više sredstva za subvencije Javnom komunalnom preduzeću, s obzirom da smo izmirili dug koji je ovo preduzeće imalo po osnovu raskida ugovora sa Toplingom - rekao je Milovanović.

 

Foto: Negotin.rs

Foto: Negotin.rs

 

Kamion – cistern, po rečima Goluba Rajića, direktora JKP "Badnjevo", koristiće se za održavanje kanalizacione mreže, pražnjenje seprtičkih jama i održavanju slivnika.

 

- Ovo vozilo bilo nam je potrebno, jer je stara cistern, koja je u funkciji stara 28 godina i sa ovom cisternom brže ćemo izlaziti u susret graćanima i rešavati njiihove problem. Imamo bogat vozni park sa oko 30 vozila, a zahvaljujući opštini Negotin ove godine smo nabavili još dva vozila iz subvencija. Mi smo imali ove godine 30 miliona subvencije,naredne godine planirano je nešto manje, ali i to nam je svakako dovoljno, jer moramo I iz naših sredstava da nabavljamo mehanizacviju. Mi smo iz sopstvenih sredstava nabavili jedan plug za čišćenje odnosno za održavanje, posipač, tri vozila za intervencije radnika i jedan kamion – istakao je Rajić.

 

Foto: Negotin.rs

Foto: Negotin.rs

 

Vrednost vozila je 7.776.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

 

(Telegraf.rs/Izvor: Negotin.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok