Tri dana do smaknuća, a ja nemam pojma šta da obučem: Svet se uzburkao zbog snimka "ISIS očajnih domaćica" (VIDEO)

"Ali mi je kupio novi lanac dug osam stopa tako da skoro mogu da izađem napolje, što je super", kaže žena vezana za šporet

  • 2

BBC je uzburkao društvene mreže emitovanjem skeča "Očajne domaćice Islamske države", u kojem su na satiričan način prikazane žene koje se priključuju ID.

 

ŠARLI EBDO ŠOKIRA POSLE DVE GODINE: Ispred "kalašnjikova" stavili natpis - 2017. godina svetlo na kraju tunela (FOTO)

 

Dvominutni skeč, prikazan u okviru komičnog šoua "Revolting", zabeležio je od utorka više od 21 milion pregleda i blizu 90.000 komentara na Fejsbuk stranici televizije BBC.

 

Reakcije su različite - od onih koji smatraju da je pomenuti skeč "bolestan" i "neukusan" i da izaziva "bol i patnju", do onih kojima je smešan i koji ga hvale jer ismeva "nasilan, pedofilski, regresivni kult smrti" Islamske države, prenosi AFP.

 

"Očajne domaćice" u skeču razgovaraju o svojoj odeći, pri čemu dve nose prsluk sa eksplozivom.

 

"Ostalo je samo tri dana do smaknuća, a ja nemam ideju šta da obučem", žali se jedna.

 

"Ali mi je kupio novi lanac dug osam stopa tako da skoro mogu da izađem napolje, što je super", kaže druga, vezana za šporet.

 

Dok je BBC odbio da komentariše ponenuti skeč, Žoljon Rubinstajn, član autorskog dueta koji stoji iza satiričnog serijala "Revolting", oglasio se na Tviteru: "Zašto se ne bismo rugali ženama džihadistima?".

 

 

Njegov partner Hejdon Provs izjavio je da mu je drago da "nacija govori o ovome".

 

Britanski komičar, poreklom iz Bangladeša, Ali Ofišl smatra da skeč skreće pažnju na važnu temu i da je poenta satire da razotkriva glupost.

 

- Satira na ovaj način naglašava apsurdnost onih koji regrutuju i bivaju regrutovani za Islamsku državu - naglašava Ali Ofišl.

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA