≫ 

VITLEJEM SLAVI! Hiljade pravoslavnih hrišćana se okupilo na Badnje veče! (FOTO) (VIDEO)

Palestinske dečije grupe izvode različite verzije božićnih pesama, dok se stanovnici i strani turisti okupljaju na ulicama

  • 1

Hiiljade pravoslavnih hrišćana okupilo se danas u Vitlejemu na Badnje veče na mestu za koje se veruje da je na njemu rođen Isus Hrist, prenosi AFP.

Papa Franja čestitao Božić pravoslavnim vernicima "u duhu bratske ljubavi" (FOTO)

Nekoliko hiljada vernika, među kojima je grčki patrijarh Teofilos III učestvuju u proslavi u Crkvi hristovog rođenja, napravljenoj na mestu za koje hrišćani veruju da je Isus Hrist rođen.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Palestinske dečije grupe izvode različite verzije božićnih pesama, dok se stanovnici i strani turisti okupljaju na ulicama.

AFP podseća da pravoslavni hrišćani slave Božić 7. januara , kao i da je obeležavanje Božića po gregorijanskom kalendaru 25. decembra bilo veće i sa većim brojem hodočasnika, ali da većina palestinskih hrišćana ovaj praznik slavi 7. januara.

U Crkvi Hristovog rođenja trebalo bi da se održi ponoćna liturgija, dok bi u subotu trebalo da bude održana proslava Božića.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojislav

    6. januar 2017 | 22:12

    Blagosloveni oni koji su na hodocascu Hristos se rodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA