AMSS: Ako JP “Putevi Srbije” nemaju kapacitet, pomoći ćemo svojim vozilima

Apeluju na JP “Putevi Srbije” da se više uključe, jer su mnoge deonice i dalje izuzetno slabo prohodne

  • 8

Zbog vremenskih nepogoda na teritoriji Aleksinca, Niša i Vranja danas se dogodila serija saobraćajnih nezgoda i lančanih sudara na autoputu E 75 zbog čega je došlo do totalne obustave saobraćaja iz pravca Beograda ka Nišu.

Ovaj deo u Srbiji je trenutno odsečen od sveta: Zavejana sela na planinama Jablaničkog okruga

Operativni centar AMSS koji radi u punom sastavu i daje informacije vezane za stanje na putevima na teritoriji republike Srbije svim građanima i učesnicima u saobracaju, primio je do 16 časova čak 4.474 poziva vozača koji su se zatekli na kritičnim deonicama.

Na lokacijama zahvaćenim nepogodom, sve baze AMSS imaju pojačanu aktivnost, a generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev ističe da je, ukoliko JP “Putevi Srbije” nemaju dovoljno kapaciteta, AMSS spreman da pomogne svojim vozilima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Najpre moram da čestitam pripadnicima žandrmerije, specijalnom odeljenju za vandredne situacije, na brzoj reakciji, kao i vojsci koja je uputila namenska vozila za pokrivanje kritičnih tačaka. Istovremeno, apelujemo na JP “Putevi Srbije” da se više uključe, jer su mnoge deonice i dalje izuzetno slabo prohodne, a na putevima nedoustaju i svetleće signalizacije. Hitno je potrebno da JP “Putevi Srbije” izvezu vozila koja će na kritičnim deonicama usporavati saobraćaj. To je projekat usporavanja saobraćaja koji je dat od strane AMSS-a JP “Putevi Srbije” pre godinu dana, a koji je upravo rađen prema iskustvima evrposkih zemalja u ovakvim vandrednim situacijama - rekao je Đurđev.

Ovim putem, AMSS apeluje na sve vozače da prate uputstva Republičkog centra za vanredne situacije i pojačaju opreznost, kao i da budu sigurni da sa sobom imaju prvu pomoć i adekvatnu zimsku opremu.

Podsećamo sve vozače da je broj Operativnog centra AMSS 1987 za pružanje pomoći na putu i informisanje o stanju na putevima dostupan 24 časa.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mcs

    6. januar 2017 | 20:19

    Svima po 50% od plate pa ce da razmisle sledece godine dali ce prihvatiti obavezu za koju su nesposobni

  • Kostelo

    6. januar 2017 | 20:00

    Kada cujem ovako da nemaju mehanizaciju da ociste to...pa jesmo stvarno bedna zemlja

  • milana

    6. januar 2017 | 20:55

    Iznenadio sneg u Januaru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA