TRAMP ODGOVORIO: Hakerski napadi apsolutno nisu imali efekata na ishod izbora!

  • 2

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp saopštio je danas da bilo kakvi pokušaji hakerskih napada "apsolutno nisu imali efekata" na ishod predsedničkih izbora u SAD.

Palma ide na inauguraciju kod Trampa

On je, nakon sastanka sa liderima američkih obaveštajnih službi, najavio da planira da imenuje tim koji će sastaviti plan za borbu protiv sajber napada u roku od 90 dana od njegove inauguracije 20. januara.

- Dok Rusija, Kina i druge zemlje, strane grupacije i pojedinici stalno pokušavaju da prodru u sajber infrastrukturu naših vladnih incistucija, biznisa i organizacija, uključujući Demokratski nacionalni komitet, apsolutno nije bilo efekta na ishod izbora, uključujući činjenicu da nije bilo nameštanja sa glasačkim mašinama - naveo je Tramp u saopštenju, preneo je Rojters.

Tramp je objavio saopštenje ubrzo nakon što su ga lideri obaveštajnih službi izvestili o navodnim pokušajima ruskog hakovanja u cilju uticanja na predsedničke izbore u SAD, koji su održani u novembru prošle godine. Tramp, međutim, tada nije naveo da li je saglasan sa zaključcima tog sastanka.

Tramp je ranije danas odbacio tvrdnje o ruskim hakerskim napadima za vreme predizborne kampanje u SAD kao "politički lov na veštice", objavio je "Njujork tajms", uoči sastanka Trampa sa predstavnicima obaveštajnih agencija tim povodom.

Ranije je objavljeno da Tramp planira da se danas sastane s direktorima CIA, FBI i Nacionalne obaveštajne službe, a da će tema brifinga biti konačni izveštaj američkih obaveštajnih službi o pitanju ruskog hakovanja američkih političkih grupa i pojedinaca.

Trampov portparol Šon Spajser novinarima je rekao da je na sastanku sa Trampom u Njujorku učestvovao direktor CIA Džon Brenan, direktor FBI Džejms Komi i direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komiše

    7. januar 2017 | 08:56

    Dovoljno je da se neka laz 10 puta ponovi, i sta se desi? Narod krene da veruje u to.. Preokrenuli izjave Trampa, pa sad novine pišu kao da je to potvrdjeno da se Putin tamo umešao, a nigde dokaza..

  • kad se curak okrene naopako

    7. januar 2017 | 15:41

    Treba pokriti Hilarine e-mails koje je slala sa privatnog server...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA