≫ 

SELFI ZDRAVICA: Najviše nagrađivani zdravičar Srbije podiže čuturu i nazdravlja čitaocima Telegrafa (FOTO) (VIDEO)

- Pijem u zdravlje svoje i muža žene moje, za devera moje snajke i sina moje majke, za strica mog sinovca i sina moga oca. Ovo je boca moga oca. On je iz nje pio, a ja ga nasledio. Zdravi bili i još dugo pili- nazdravlja Liker uz smeh

  • 3

"Srećna Nova godina", "Srećan Božić", "Srećna slava", nekada nije dovoljno, kada se želi reći više, jače, ostavitu utisak. Tada je potrebna zdravica, a za valjanu zdravicu potreban je zdravičar. U Srbiji sve više ljudi na slavlja zove profesionalne zdravičare, da im ne bi nazdravljali pijani domaćin i gosti. Međutim, njih je sve manje.

ČIČA LJUBA OTKRIO TAJNU ZDRAVICA: Šumadinac OBJAŠNJAVA kako su to nekada radili PROFESIONALCI! (FOTO) (VIDEO)

Telegraf je pozvao jednog od najboljih zdravičara Srbije, Predraga Blagojevića Likera, iz sela Tečić kod Rekovca. On je jedini zdravičar u Srbiji koji je pet puta pobedio na takmičenju u Guči. Ove će godine on čitaocima Telegrafa nazdraviti, ali i objasniti im "selfi" zdravicu, u duhu novog doba.

- Pijem u zdravlje svoje i muža žene moje, za devera moje snajke i sina moje majke, za strica mog sinovca i sina moga oca. Ovo je boca moga oca. On je iz nje pio, a ja ga nasledio. Zdravi bili i još dugo pili- nazdravlja Liker uz smeh.

Onima koji se slabo razumeju u pojmove dever, snajka i sinovac, zavrteće se u glavi dok ne razjasne - čovek sve vreme nazdravlja sebi. On nema pametni telefon, nema nijedan selfi, ali se saglasio da je upravo izgovorio selfi zdravicu. Ne izgovara je, ipak, van svoje kuće i kafane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Predrag Blagojević zdravicu može da govori koji minut, a može i pet minuta, i svaku koju je ikada napisao zna napamet.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poenta jedne zdravice jeste da se govori stojeći, u svečanoj atmosferi i da onaj ko je izgovara svojim rečima i intonacijom ubedi prisutne da će sve biti kako se u zdravici kaže da će mladenci bez po' muke imati zdravo potomstvo, da će domaćin zaraditi mnogo, da će u njivi roditi, a deca će porasti u zdrave i uspešne ljude.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

A onda svi podignu čaše i "zapečate" zdravicu.

Najviše odlikovani zdravičar iz Guče ovako je nazdravio čitaocima Telegrafa:

(M. Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PSara

    7. januar 2017 | 18:56

    To je taj Levcanin! !!!! Obratite vise paznje , na nasa sela koja se polako gase!? Prelepi levcu i promoteru sela ! Hvala Dragane i srecni praznici tvojòj porodici .

  • Lale 11

    7. januar 2017 | 22:25

    Neka on nazdravlja sebi i dalje,a meni neka poželi zdravlje. :-) Smešan je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA