≫ 

Bez panike, normalizuje se stanje u 4 opštine, problemi u Prijepolju

Apel na vlasnike plovnih vozila da ih sklone sa reka da se ne bi zaledila

  • 0

Na teritorijama opština Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, gde je proglašena vanredna situacija, stanje se polako normalizuje, a ozbiljni problemi pojavili su se jutros u opštini Prijepolje, koja je ostala bez struje, rekao je načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović.

>>> Na Kopu najhladniji dan otkako se vrše merenja!

>>> Crveni alarm: U Bosni i Hercegovini izmereno -28 stepeni!

On je dodao da su ekipe Elektroprivrede Srbije na terenu i da se očekuje da će za uskoro cela opština dobiti struju, čiji je nestanak izazvalo ispadanje glavne trafostanice od 110 kilovati.

PROBLEMI SA STRUJOM

- Jutros smo imali ozbiljnih problema, koji još traju, ali se otklanjaju kvarovi na napajanju cele teritorije opštine Prijepolje, gde je usled ispadanja glavne trafostanice od 110 kilovati, cela opština ostala bez struje više sati - rekao je Babović za Tanjug.

Problem sa strujom zabeležen je i u opštini Praćin, ali je stanje normalizovano, dok je problema sa elektrosnadbevanjem bilo i na teritoriji opštine Vrnjačka Banja, dodao je on.

- Stanje je tamo sada normalizovano, možda nekoliko potrošača ima ozbiljnih kvarova, ali se to otklanja. Tako da je stanje u te dve opštine dobro, a u Prijepolju se to polako dovodi u neko stanje normale - rekao je Babović.

SVI PUTEVI PROHODNI

Foto: Čitalac telegrafa Foto: Čitalac telegrafa

Kada je u pitanju prohodnost puteva, Babović kaže da su svi putevi prvog i drugog prioriteta prohodni, dok je nekoliko puteva trećeg prioriteta na teritoriji Niša, prema selima, u blokadi, a ekipe se nalaze na terenu.

Govoreći o stanju reka, Babović upozorava da ovako niske temperature pogoduju stvaranju leda.

Na priobalju se polako hvata led, rekao je Babović navodeći da postoji mogućnost hvatanja leda veće debljine na rekama, zbog čega je apelovao na građane koji imaju plovila na rekama, da ih izvuku na obalu kako se ne bi zaledili.

IZBEGNIMO PROBLEM SA LEDOM IZ 2012.

Podsetivši da je 2012. godine bilo ozbiljnih problema sa ledom na Dunavu, kod Zemuna, Babović je prognozirao da se takav scenario može ponoviti ako se ovakve temperature nastave u narednom periodu.

Stanje u ostatku Srbije se polako normalizuje, istakao je on dodajući da opštine Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, u kojima je juče proglašena vanredna situacija, nemaju više potrebe da im država pomaže već mogu svojom mehanizacijom da "srede" situaciju.

Babović je izrazio očekivanje da će narednih dana iz predsotrožnosti biti zadržana vanredna situacija u tim opštinama, a postepeno se proglašavati njen prestanak.

Vanredna situacija proglašena je juče na teritorijama opština Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su više od 113 ljudi, rekao je ranije Babović.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA