Grujičić organizovao prvi prijem u Srebrenici povodom Dana Republike Srpske

Ovo je prvi put da načelnik opštine organizuje prijem i da se u Srebrenici proslavlja Dan Republike Srpske, prenose banjalučki mediji

  • 3

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je, povodom sutrašnjeg Dana Republike Srpske, organizovao prijem za predstavnike privrednog, kulturnog i političkog života ove opštine.

MLADEN GRUJIČIĆ IDE KOD TRAMPA: Načelnik Srebrenice pozvan na molitveni doručak

Predsednik Srbije na proslavi Dana Republike Srpske

Ovo je prvi put da načelnik opštine organizuje prijem i da se u Srebrenici proslavlja Dan Republike Srpske, prenose banjalučki mediji. Prethodno je u Spomen-sobi poginulim srpskim borcima i civilima položeno cveće.

Grujičić je naveo da je ovo nova stranica u istoriji srpskog naroda u Srebrenici, gđe će se i narednih godina proslavljati Dan Republike Srpske.

Foto: Wikipedia/Obersachse Foto: Wikipedia/Obersachse

- Uprkos svim osporavanjima i pretnjama, jedinstvo srpskog naroda i njegovog rukovodstva pokazuju da niko ne može ukinuti i zabraniti obeležavanje Dana Republike Srpske. Ako postoji zajednički cilj i sloga svih, niko ne može sprečiti narod da obeležava rođendan Republike Srpske - istakao je Grujičić.

On kaže da je Srebrenica najbolji primer kako se pobeđuje kada se Srbi ujedine.

- Osim toga, nakon 18 godina, srpske stranke su osvojile i skupštinsku većinu, i to je omogućilo da danas slobodno obeležavamo Dan Republike u ovom mestu, gde su prethodne opštinske vlasti ignorisale obeležavanje tog datuma - rekao je Grujičić.

On je istakao da će Dan Republike Srpske u Srebrenici večno biti proslavljan, jer je ova opština podnela ogromne žrtve za njeno stvaranje i njeni stanovnici još trpe posledice tih stradanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбИн Ст.Пазова

    8. januar 2017 | 19:31

    Грујо, царе.

  • Tanja jedna

    8. januar 2017 | 18:30

    Bravo. Volim da citam o pozitivnim dogadjajima.

  • major . Milan Tepic RSK .

    8. januar 2017 | 18:18

    Grujcicu tebi i svim stanoovnicima republike srpske zelim sretan praznik dan republike srpske. Grujcicu budi dosljedan i nemoj se osvrtati na one moni nas mrze nemovu nam nista mogu da nas mrze jer to nikada nizu ni prestalli. Budi gradonacdlnik svih gradjana mozda oni svate tkozu i od koga su poztali pa imaju priliku da se vrate koreni.a ako nece neka buxu lonal i vradjani r. Srpske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA