Patrijarh Irinej na proslavi Dana Republike Srpske: RS - srpsko nacionalno biće

Patrijarh Irinej je rekao da je RS "delo Božije da sačuva srpski narod, da bi opstao i ostao na prostorima koji su zaliveni krvlju i utemeljeni na kostima"

  • 8

Patrijarh srpski Irinej stigao je večeras u Banjaluku, gde će prisustvovati proslavi Dana Republike Srpske, i poručio da je RS srpsko nacionalno i duhovno biće i da nije slučajno nastala.

Grujičić organizovao prvi prijem u Srebrenici povodom Dana Republike Srpske

Predsednik Srbije na proslavi Dana Republike Srpske

Patrijarh Irinej je rekao da je RS "delo Božije da sačuva srpski narod, da bi opstao i ostao na prostorima koji su zaliveni krvlju i utemeljeni na kostima".

Patrijarh Irinej je istakao je da je to istorijska činjenica koju moramo poštovati i čuvati, i uvek se sećati onih koji su postradali samo zato što su bili Srbi, pravoslavci, što su se krstili sa tri prsta, jer drugog greha nisu imali, prenele su banjalučke "Nezavisne novine".

- Bolje je biti i stradalnik, nego onaj koji izaziva stradanje. Mi smo religija krsta. Idemo za Hristom, nosimo njegov krst, onaj koji je Gospod nosio na Golgoti. Ali, posle krsta postoji vaskrsenje čemu se nadamo - rekao je patrijarh Irinej.

U obraćanju okupljenim vernicima, srpski patrijarh izrazio je radost što može da učestvuje u proslavi povodom 25 godina Republike Srpske, ali i Božića sa srpskim narodom u Srpskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    9. januar 2017 | 06:56

    Živela Republika Srpska. Srećna slava Republici Srpskoj i srpskom narodu Sveti STEVAN. Živeo Dodik.

  • DusanSilni

    9. januar 2017 | 10:21

    Vraticemo Republiku Srpsku Krajinu, 20 odsto Republike Srpske i Kosovo

  • Viki

    9. januar 2017 | 02:22

    Ne mogu da verujem da svetovno lice odrzi ovakav politikantski I netacan govor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA