Marija Zaharova udarila oštro ironijom: "Ruski hakeri su upali u dve stvari. Jedna je Obamin mozak"

U verziji izveštaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen SAD"

  • 7

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je danas prokomentarisala izveštaj američkih obaveštajnih službi o "ruskim hakerima", navodeći da joj se čini da su oni "upali" u dve stvari, od kojih je jedna "mozak Baraka Obame".

Ministarka Marija prenela Putinov stav o Obami i pomaganju teroristima: Ovaj potez je NEPRIJATELJSKI ČIN Amerike prema Rusima

- Izgleda mi da su ruski hakeri hakovali samo dve stvari u SAD - Obamin mozak i sam izveštaj o ruskim hakerima - objavila je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici, prenela je agencija Tas s.

U izveštaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu.

U verziji izveštaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen SAD".

Tvrdi se da je cilj mešanja Moskve bio da se podrije poverenje javnosti u američki demokratski proces, omalovaži kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton i "naudi" njenom izboru za predsednika SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA