Najtužniji zoo-vrt na svetu: U njemu se više ne čuje cvrkut ptica, sve su ubijene

Uništene su sve ptice, među kojima i papagaji, labudovi i kanarinci - ukupno 141

  • 1

U ruskom zoološkom vrtu Voronjež, koji se nalazi 450 kilometara južno od Moskve, uništene su sve ptice, među kojima i papagaji, labudovi i kanarinci, pošto je prethodno tridesetak uginulo od ptičjeg gripa, javile su lokalne vlasti.

OVO JE LOV NA VEŠTICE: Kremlj ima surov odgovor na američke optužbe

Ukupno je ubijena 141 životinja u ovom zoološkom vrtu. U Rostovu na Donu je uništeno 160.000 ćurki od kraja decembra kada je otkriven ptičji grip na jednoj farmi, prenosi ekonomski dnevnik Vedomosti.

Žarišta virusa ptričjeg gripa H5N8 na svojoj teritoriji 17 evropskih zemalja je prijavilo Svetskoj organizaciji za zdravlje životinja (OIE) - Austrija, Češka, Grčka, Danska, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Italija, Mađarska, Nemačka, Pojska, Rumunija, Srbija, Švajcarska, Švedska i Velika Britanija.

Od soja ptičjeg gripa H5N1 umrlo je 430 ljudi, uglavnom u Jugoistočnoj Aziji, od prvog izbijanja 2003. godine, dok je od soja H7N9 umrlo 200 od pojavljivanja tog virusa marta 2013. u Kini.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA