Američki piloti tvrde da Rusi "divljaju" na nebu, opasno su blizu, zbog toga strahuju od najgoreg!

Piloti SAD optužuju ruske kolege da ne poznaju pravila bezbednog manevrisanja ili da su nesposobni i ne poštuju ih na nebu iznad Sirije

  • 11

Piloti američke avijacije ispričali su da je došlo do "opasnog približavanja" ruskih lovaca na nebu iznad Sirije. Američki piloti su odlučili da "ustupe putanju" da bi izbegli sukobe, piše Volstrit žurnal.

DAN PUTINOVIH LETEĆIH ČUDOVIŠTA! Ruska avijacija danas će harati nebom! Ovo su njihove NAJOPASNIJE letilice! (VIDEO)

List tvrdi da se, bez obzira na memorandum o bezbednosti letova u Siriji, potpisan 2015. godine, opasni incidenti nastavljaju. Američki piloti optužuju ruske kolege da ne poznaju pravila bezbednog manevrisanja ili da su nesposobni i ne poštuju ih.

- Ne daju usmene odgovore. Retko se povlače u stranu. Mi uvek njih propuštamo. Ne znamo da li oni vide, a mi ne želimo da dođe do sudara - izjavio je za list general-major Čarls Korkoran.

Komanda američke avijacije strahuje da bi incidenti mogli da izazovu novi talas napetosti između Moskve i Vašingtona, ukazuje list.

U oktobru prošle godine Pentagon je saopštio da su se opasno približili ruski i američki avioni na nebu iznad Sirije, ali su dodali da nije reč o zlonamernom incidentu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je pravilo narušio američki avion-radar E-3 "avaks", koji se našao na rastojanju manjem od 500 metara od ruskog lovca Su-35. Američka avijacija je uputila izvinjenje zbog ovog događaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    10. januar 2017 | 14:13

    Americki piloti i treba da ustupe putanju jer su na sirijskom nebu nepozvani , nepozeljni i de fakto agresori ........

  • Vota

    10. januar 2017 | 13:42

    Rusima almo test a Natovcima obavezno test na herin komain i druge supstance.

  • Putin R.S

    10. januar 2017 | 12:53

    Prpa bato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA