≫ 

Jedna od najlepših plaža na Jadranu može da nestane. Uništiće je, svi su ogorčeni onim što niče na njenim stenama (VIDEO)

Konavljani smatraju da će se jedna od najlepših plaža u Hrvatskoj uništiti ako se hidroeletrana izgradi

  • 17

Meštane Konavala uznemirila je vest da se na plaži ispod konavoskih stena planira gradnja hidroelektrana. Upravo ta plaža nebrojeno je puta proglašena jednom od najlepših u Hrvatskoj, piše Dnevnik.hr.

Magična plaža na Jadranu krije UŽASNU TAJNU: Tamo se ljudi opasno razbole, mnogi ne prežive (VIDEO)

Do 16. januara građani se o projektu mogu izjasniti Ministarstvu okoline, a za to su saznali tek 10-ak dana pre isteka roka. Županija i Opština obećavaju da će tražiti detaljne analize. Pasjača je plaža skrivena pod konavoskim stenama, u Popovićima.

- Svi su ogorčeni projektom. Članovi mesnog odbora tražiće da investitor predstavi svoj projekt i da to organizuje i Opština Konavle, jer je zadužena za prostorni plan, i da se o tome raspravlja - kaže Pero Kojan iz Popovića.

O projektu stanovnici ne znaju ništa. Tek da Ministarstvo okoline traži da se javnost izjasni o tome treba li za projekat studija uticaja na okolinu. Konavljani smatraju da će se jedna od najlepših plaža u Hrvatskoj uništiti ako se hidroeletrana izgradi.

Iz Opštine koja je ovakav projekt uvrstila u svoj prostorni plan poručuju - treba nam studija.

Printskrin: Youtube/Tony Printskrin: Youtube/Tony

- Ne bi bilo dobro da se nešto uništava nauštrb nečega drugoga, nama nije ta proizvodnja struje neminovna, imamo i projekat vetroparka, ali ako to nešto donosi dobro, mi ćemo stati na stranu toga, a ako ne donosi dobro, onda ćemo stati na stranu da nismo zadovoljni - kaže Luka Korda (HDZ), načelnik Opštine Konavle.

Tvrdi da Opština nije upoznata s novim projektom.

- Nikakvog dopisa nemam, nemamo nikakve koordinacije da kažemo da se traži od nas neko mišljenje.

No dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić (HDZ) kaže - ministarstvo traži mišljenje. I Županija će tražiti studiju uticaja na okolinu.

- Po meni bi bilo opasno da se ne izradi ta studiju jer bi se onda izbegla konsultacija s građanima.

Privatni investitor planira da izgradi protočnu, podzemnu hidroelektranu s podzemnom mašinskom radionicom - potez od dva kilometra između Konavoskog polja i mora, gde već postoji tunel. I Opština i Županija poručuju - uvažićemo mišljenje stanovnika Konavala.

Pogledajte kako izgleda plaža Pasjača:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    10. januar 2017 | 20:26

    Ako im je ovaj kamenjar najlepsi onda ne znam

  • djole

    10. januar 2017 | 20:23

    Hahahahahah, nikad ruzniju i odvratniju plazu nisam video u zivotu. Hahahah. da li je moguce da je ovo jedna od najllepsih na Jadranu... hahahah, nastavljam ja da idem u Grcku tamo su zaista najlepse plaze u ovom delu Evrope

  • Rade

    10. januar 2017 | 21:28

    Kakva je onda najružnija plaža ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA