U Novom Sadu kad neko umre, moraju da ga drže u kući i po nekoliko dana. Razlog je užasan

Ovih dana mnogi Novosađani ne mogu da sahrane svvoje najmilije zbog jednog vrlo bizarnog razloga

  • 11

Na zakazivanje sahrana na Gradskom groblju u Novom Sadu čeka se po dva do tri, a neki tvrde i pet dana.

Sahranio je živu ženu, a kada je iskopao kovčeg sa njenim telom SKAMENIO SE (FOTO)

SRPSKA CRKVA NEMA PROPISAN CENOVNIK: Sveštenici SAMI određuju cene crkvenih usluga!

- Kada smo zvali da zakažemo sahranu, rekli su nam da ne može sutra već da mora da se čeka. Službenica nam je objasnila da se na sahranu čeka i do pet dana jer ih je trenutno više od uobičajenog broja. Ovo ne važi samo za Gradsko groblje koje je glavno i najveće, nego i za sva ostala groblja.  Kako nam je pojašnjeno, dan je kratak, a sahrana je previše i tako je skoro svake zime - kaže jedna Novosađanka.

Da u Novom Sadu poslednjih dana ima više sahrana od uobičajenog broja vidi se i na spisku zakazanih sahrana koje JKP "Lisje" redovno objavljuje. Tako je poslednjih dana svakodnevno po 15-ak sahrana, što je duplo više od uobičajenog broja.

U "Lisju" kažu da se za sahrane čeka nekoliko dana, kao i da je ovo situacija koja se godinama ponavlja svakog januara i da to pokazuje višegodišnja statistika.

- Sahranjivanje se obavlja po redosledu zakazanih termina. Evidentirana je povećana dinamika sahrana, što je statistički gledano karakteristično za ovo doba godine. Termini za sahranjivanje su popunjeni za narednih nekoliko dana, te se nova zakazivanja vrše u prvom slobodnom terminu, po redosledu - kažu nadležni u pogrebnom preduzeću.

U "Lisju" dodaju da nema nikakvih problema oko samog sahranjivanja, mada pojedini građani kažu da radnici ovog preduzeća imaju problema da iskopaju rake.

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kontras

    11. januar 2017 | 13:53

    Nerad i nedisciplina eto to ti je!

  • Veki

    11. januar 2017 | 18:17

    U železniku opelo 7 hiljada bruka i sramota !

  • Informacije su cudo

    12. januar 2017 | 07:39

    Ne drze se pokojnici kod kuce, nego u kapeli, na svakom groblju u svakom gradu. Niko ih ne drzi kuci, nemojte zbunjivati narod... Pojknik je smesten na propisan nacin i na taj nacin se premoscuje period od datuma smrti do datuma sahrane, sasvim normalno svuda u svetu, nikakv bauk....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA