Ponovo se spušta ledeni pakao na Balkan: Hrvate čeka zatrpavanje snegom i do pola metra!

Stiže nam nova ledara, komšijama se sprema haos

  • 6

Iako će ovih dana temperature porasti čak i iznad nule, otopljenje će biti kratkog daha, pa je vrlo moguće da se izuzetno hladno vreme nastavi do kraja meseca. Najgore će proći Hrvatska, a ledeni talas čeka opet i Srbiju i dobar deo Balkana.

Zabelela se Dalmacija, najhladnije jutro u zadnjih nekoliko decenija: Sneg pao u Dubrovniku prvi put posle 8 godina (VIDEO)

Na severnom Jadranu povremeno će biti kiše, sa susnežicom i snegom, češće u drugom delu dana. U noći između  četvrtka na petak na severnom Jadranu mogući su mestimično i jači pljuskovi i grmljavina.

Kako je saopštio Hidrometeorološki zavod Hrvatske, očekuje ih zatrpavanje snegom i do pola metra. Srbija će nešto bolje proći, ali nas od petka opet očekuje ledeni talas. Temperature ponovo neće prelaziti u plus.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Pre otopljenja, lokalno, na celom Balkanu, može da se desi da padne između 70 i 100 mm kiše.

Ekstremne količine padavina očekuju se i u gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije gde će u početku padati kiša koja će se lediti pri tlu, a zatim stizanjem hladnog vazduha, će preći u susnežicu i sneg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaj

    11. januar 2017 | 22:39

    Zimske radosti se to zove kod nas

  • pablo bikaro

    11. januar 2017 | 22:50

    haarp da li sada vijerujete u sistem ili kao i do sada vam je to samo teorija zavere

  • Isko

    12. januar 2017 | 10:07

    Ljudi, ovakve zime su bile ranije, čak i hladnije. Kasnije je bilo par toplijih, sada opet nešto između. Ništa spektakularno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA