≫ 

Zbog bola u leđima otišao u bolnicu, umro za tri dana!

Bol iz desnog bubrega koji se širio ka kičmenom stubu počeo je u petak, 16. decembra i Stojan je odmah otišao u ambulantu u Malom Iđošu, gde je dobio injekcije protiv bolova i visokog pritiska

  • 36

Vukosava Blagojević (70) iz Lovćenca, tvrdi da je zbog greške lekara izgubila životnog saputnika.

SRBIJO, GLEDAJ I PLAČI: Oni su umrli zbog greške lekara, a kazne koje su dobili doktori ĆE VAS RAZBESNETI

- Moj Stojan (67) je verovao lekarima, vodio računa o zdravlju, uzimao terapiju na vreme. Čak i tog kobnog 17. decembra, kada je zbog bolova u leđima iz Malog Iđoša hitno prevezen u Opštu bolnicu u Vrbasu i tada je verovao da će sve biti u redu. Umro je samo tri dana kasnije - priča starica za "Novosti".

Bol iz desnog bubrega koji se širio ka kičmenom stubu počeo je u petak, 16. decembra i Stojan je odmah otišao u ambulantu u Malom Iđošu, gde je dobio injekcije protiv bolova i visokog pritiska.

Bolovi tokom dana i noći nisu jenjavali, triput je tokom noći pao u nesvest i Hitna pomoć ga je, oko pola tri iza ponoći, u pratnji doktorke prevezla u Urgentnu ambulantu Opšte bolnice Vrbas.

- Prilikom pregleda samo su mu postavili kateter i vratili kući. Nisu ga poslali na snimanje ili ultrazvuk, a da su to učinili, verovatno bi sada bio živ. Dobili smo samo uput za Urološku ambulantu za ponedeljak, ali smo verovali da će mu poseta urologu pomoći  - priča Vukosava.

Dok je tog ponedeljka dva časa čekao da bude primljen na pregled, nesrećni čovek je dvaput pao u nesvest. To, po Vukinim rečima, nije bilo dovoljno da ga odmah prime i ukažu neophodnu pomoć.

Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

- Uzalud je govorio da ga boli kada udahne u predelu stomaka i bubrega, doktorka ga nije ni dodirnula, samo je pogledala da li je kateter na mestu, nije predložila dalje analize, ni preglede - nastavlja starica u suzama.

Doktorka mu je prepisala antibiotike "ciprocinal" i "bulardi". Otišli su zabrinuti, ali sa verom da će mu oni pomoći, jer je ipak bio kod specijaliste.

Međutim, već sutradan čovek zbog bola ostaje paralizovan i hitna služba jedva uspeva da ga održi u životu.

- Urgentnoj ambulanti Opšte bolnice Vrbas javljeno je da stiže životno ugrožen pacijent i da je potreban tim za reanimaciju, da ih čekaju ispred ulaza. Umesto ekipe lekara, na vratima, praznog Urgentnog, dočekala nas je samo naša ćerka, koja je sama otvarala vrata hitnoj pomoći i pomagala da ga unesu - kazuje dalje Vuka, a svaka reč iznova otvara živu ranu.

Prema njenim rečima, dok su se medicinari okupili, već je bilo kasno. Stojan je umro u 13.48, pola sata po dolasku u bolnicu.

Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online

- Posle niza peripetija, uspeli smo da se izborimo za obdukciju, na osnovu koje saznajemo da je preminuo usled pucanja trbušne aorte, čije se uvećanje moglo uočiti još u subotu, samo da su uradili najobičniji RTG snimak ili ultrazvuk abdomena -  uverena je starica, koja, kao onkološki bolesnik, u petak odlazi na operaciju u Sremsku Kamenicu.

U Opštoj bolnici u Vrbasu rečeno je da je u skladu sa uputstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u toku sprovođenje vanrednog, unutrašnjeg stručnog nadzora povodom smrti Stojana Blagojevića. Kada komisija završi sa radom, svi podaci biće dostupni, obećavaju u vrbaskoj bolnici.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    12. januar 2017 | 00:17

    Ovo je svakodnevnica u Srbiji nažalost, meni je cista pukla u levom bubregu i bolela me ledja a oni me šalju kod neurologa koga čekam mesec dana da me primi a o snimanju ni govora i upućuju me na privatne službe??? Nema spasa za običan narod a zdravstvo nam je 0- !

  • Dragan

    12. januar 2017 | 00:49

    I naravno svi radili po propisu i dr.Pera garantuje za dr.Djoku i dr.Djoka za dr.Sojku i dr. Sojka za dr. Radojka i svi nevini i posteni! Presuda kao i uvek pacijent kriv,dijagnoza umro od smrti!!! Idemo dalje....

  • Veca

    11. januar 2017 | 23:42

    Sramota i tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA