Za jaču državu: Kina spaja pet medija u jedan jak servis finansijskih vesti

Nova medijska kompanija fokusirana na finansijske vesti biće osnovana u Pekingu iduće nedelje

  • 0

Kina namerava da objedini pet državnih medijskih kuća i da napravi "modernu medijsku grupu za finansijske vesti" kako bi ojačala glas države u medijskom praćenju ekonomskih i finansijskih informacija, javila je danas državna novinska agencija Sinhua.

Kinezi dobili dozvolu - otvaraju banku u Srbiji

Mislili su da je ovo bajka, a zapravo je sve totalno stvarno. Svako ko uđe u ledeno kraljevstvo, zamrzne se i sam kada bolje pogleda (FOTO)

Kineska vlada je dala dozvolu agenciji Sinhua da preuzme i konsoliduje medijske kompanije "Čajna Sekjuritis DŽornal", "Šanghj Sekjuritis NJuz", "Ekonomik Infomejšen Dejli" i Sinhua Pablišing Grup i osnuje novu kompaniju pod imenom "Čajna Forčen Medija Korporejšen Grup", prenosi agencija Rojters.

Ovaj potez ima za cilj "produblivanje reformi centralne vlasti u sektoru kulture" i "jačanje uticaja mejnstrim medija u oblasti finansijskih informacija", navodi se u saopštenju Sunhue.

Nova medijska kompanija fokusirana na finansijske vesti biće osnovana u Pekingu iduće nedelje.

Kineski predsednik Sji Ðinping je prilikom stupanja na dužnost 2012. godine pozvao vladu u Pekingu da preuzme veću ulogu u globalnom sistemu upravljanja i pojačao kontrolu nad medijima kako bi širio stavove Kine u međunarodnim okvirima i bolje iskomunicirao njenu poruku, navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA