Marić: Lokalne samouprave same odlučuju o ukidanju vanredne situacije

166 domaćinstava na jugu Srbije i dalje nema struju

  • 0

Republički štab za vanredne situacije ostavio je lokalnim samoupravama da procene kada će ukinuti vanredne situacije, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

NAJLEPŠA VEST DANAS: Heroj iz smetova na niškom auto-putu imao je najjači motiv ikada da spasava ugrožene živote!

Ledena drama se nastavlja: Na Javoru i Goliji zavejano nekoliko sela, sneg je visok 3 metra

- Kada će doći do ukidanja vanredne situacije u tim opštinama, ostaje da se vidi, kada procene da život funkcioniše normalno, a mi ćemo im pomoći kroz snage na terenu i mehanizaciju - rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, vlada Srbije odobrila je pomoć u nafti, koja je od juče dostupna ugroženim opštinama, tako da ljudi zadužuju kartice, podižu naftu podiže na lokalnim pumpama, a mogu i da angažuju dodatnu mehanizaciju.

- Mislim da će ovo blago otopljavanje ići u prilog tome da se brže raščiste puteve - kaže Marić i dodaje da su pojačane snage na svim ugroženim teritorijama i da je više od 300 vatrogasaca- spasilaca angažovano u akcijama.

Marić kaže i da je najveći broj intervencija, evakuacija i spasavanja bio na teritoriji grada Vranja, prigradskih naselja i sela u okolini i da je od početka vremenskih nepogoda do sada 146 osoba evakuisano i 73 vozila izvučeno.

Situacija sa strujom ovog jutra na jugu Srbije, Pešterskoj visoravni, kaže Marić, prilično je povoljna, jer svega 166 domaćinstava nema struje, što se u hodu otklanja i ocenjuje da situacija ide u pravcu smirivanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA