Biznismen silovao 19 žena i dece, ubio ih, pa se iživljavao nad leševima: Kuća strave otkrila ono zbog čega su mnogi propatili (VIDEO)

- Sa bradom i brkovima izgleda kao savršen bolivudski zločinac. Tu je i priča o alkoholizmu i pozivanju prostitutki u svoju kuću, o njegovoj depresiji - rekao je Devineni i dodao da je ovde reč o "izvrnutom rasizmu"

  • 4
Foto:  Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Pre deset godina bogataš iz Delhija postao je poznat u Indiji zbog stravičnih zločina za koje je osuđen, da je silovao i ubio minimum 19 dece i žena.

MONSTRUM NA SLOBODI: Serijski ubica Menson izašao iz zatvora, svi kriju pravi razlog (FOTO) (VIDEO)

Biznismen Moninder Sing Pandher u čijoj su se kući ubistva dogodila, kao i njegov sluga Surinder Koli, uhapšeni su za zločine. Koli je optužen za zločine i osuđen na smrt, dok je biznismen pušten da se brani sa slobode. Eksplozivni dokumentarac "Karma ubistva" (The Karma Killings) koji je pušten u utorak na Netfliksu, dovodi u pitanje Panderovu krivicu i njegovog sluge, prenosi BBC. Reditelj indijsko-američkog porekla, Ram Devineni koji je proveo tri godine istražujući zločine iz Delhija, bio je u poseti porodici u Indiji u decembru 2006. godine, kada su ova ubistva otkrivena i kada su tu vest prenosili mediji.

- Čitao sam priče i gledao sve na TV-u i tada sam mislio da je sve ovo nemoguće. Svakog dana su otkrivali nešto novo, a svakim danom je slučaj postajao sve čudniji - rekao je reditelj za BBC.

Kuća u kojoj su se zločini odigrali nazvali su "indijska kuća strave". Mnoga deca su nestala iz siromašnih delova Nitarija nekoliko godina pre zločina, a policija je ignorisala tužbe njihovih roditelja. Nakon što su prvi leševi otkriveni, prijavljeno je da je decu iz siromašnog Nitarija ubio Koli, koji ih je pozvao u kuću i nudio im slatkiše i čokoladice. Besni roditelji i građani su napali policiju i preplavili mesto zločina.

Pošto je uhapšen Koli je priznao da je silovao decu, čak i onu koja su imala tri godine, da je zatim seksualno zlostavljao leševe te dece, a da je jedno pokušao da skuva i pojede, jer je verovao da kanibalizam leči impotenciju. Tokom suđenja je porekao ove stravične izjave rekavši da su ga mučili da prizna. Biznismen Pander je porekao sve optužbe protiv sebe, ali je okarakterisan kao čudovište u novinama.

- Sa bradom i brkovima izgleda kao savršen bolivudski zločinac. Tu je i priča o alkoholizmu i pozivanju prostitutki u svoju kuću, o njegovoj depresiji - rekao je Devineni i dodao da je ovde reč o "izvrnutom rasizmu".

- Pander je bio bogat čovek, osoba sa privilegijama i svi su želeli da ga unište - dodao je.

Nakon što su pronađeni dečji delovi tela i odeća ovaj zločin je nazvan "indijska kuća strave".

Devineni je počeo da istražuje ovu priču s uverenjem da su obojica krivi, ali je na kraju promenio mišljenje.

- Obojicu sam upoznao u oktobru 2012. godine na sudu gde im je obojici suđeno - reditelj je prišao Panderovom advokatu i pitao ga da li može da razgovara sa njim.

Foto:  Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Dok sam razgovarao sa Panderom Koli se priključio. Stajali smo i pričali o ubistvima. Bilo je nadrealno - rekao je Devineni.

- Koli nije opovrgavao zločine, ali je pokušavao da prebaci krivicu na nekog drugog. Doktor u njihovom komšiluku umešan u prevaru s organima bio je jedan od onih koje je Koli optuživao - kaže Devineni. Dok je čekao na smrtnu kaznu pričao je sa rediteljem o svemu, o svom životu, ženi i deci. Reditelj ga je opisao kao "najpametnijeg čoveka koga je ikada upoznao".

Koli nikada nije optužio Pandera, opisao ga je kao "tima koji bi mogao da bude nečiji deka", ali ostaje pitanje kako Pander nije znao šta mu se dešava u kući.

- Pander je bio veoma vezan za Kolija koji ga je uvek pokrivao, čak i kada su prostitutke bile u kući a njegova žena bi došla - kaže Devineni.

Ubeđen sam da je Koli ubica, ali da je Pander nevin.

Porodice žrtava ne mogu da poveruju u ovo objašnjenje. Godinama su tražili da vlasti obese Pandera.

-Nikoga od njih ne zanima Koli. Samo Pander. Koli je siromašan kao i oni. On je jedan od njih. Pander je bogat a bogataš ne sme da se izvuče sa ubistvom - rekao je on.

Iako se reditelj Devineni  opredelio da stane na stranu bogataša prema kome su se "nepravedno poneli", ostaje pitanje njegove odgovornosti kao vlasnika kuće, u kojoj je i on živeo. Malo je verovatno da su se najkrvoločniji zločini dešavali ispred njegovog nosa, a da on nikada nije makar posumnjao da se nešto događa. Trebalo je očistiti sve i sakriti dokaze, kojih je očigledno bilo dosta. Takođe, umesto odbrane bogataša, koji je možda nepravedno optužen da je sam počinio zločine, ali svakako nije nepravedno optužen za deo odgovornosti, ostaje nerešeno pitanje siromašnih porodica koje su godinama molile policiju da radi svoj posao i da pronađe njihovu nestalu decu. Taj deo priče tiče se političke i društvene organizacije Indije i ostaje kritičan i nedovoljno osvetljen. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besha

    12. januar 2017 | 13:35

    Vjerujte da nema gadnije i umobolnije nacije od indijaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA