Vladimir je slučajno ubio ženu puškom: Metak joj je razneo srce, evo koliku kaznu će dobiti za to!

- Gradiranje zavisi od činjenica koje se budu utvrdile tokom istrage - objašnjava advokat Dragoljub Đorđević

  • 15

Vladimiru Pantoviću (47) iz Novog Pazara, koji je slučajno ubio suprugu Danijelu (38), može se suditi za ubistvo iz nehata a za to krivično delo zaprećena je kazna od dve do osam godina zatvora.

DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE IZ NOVOG PAZARA: Žena je kuvala kafu, kada je muž "slučajno" opalio metak pravo u SRCE!

Vladimira pustili iz pritvora da sahrani suprugu koju je slučajno usmrtio: "Dušo, šta ti uradih, hoću i ja sa tobom u grob"

Advokat Dragoljub Đorđević, objašnjava za portal Telegraf.rs da će se uzeti u obzir mnogi detalji dok se ne utvrdi konačna visina kazne.

-  Ovo krivično delo se kvalifikuje kao ubistvo iz nehata, za koje je kazna u svakom slučaju niža u odnosu na klasično ubistvo. U sudskoj praksi kazne za ubistvo iz nehata su od dve, tri do sedam, osam godina. Sve zavisi od toga kolika je nepažnja bila, treba videti o kojoj vrsti nehata se radi, može biti lakši, teži, svestan, nesvestan... Gradiranje zavisi od činjenica koje se budu utvrdile tokom istrage - objašnjava Đorđević.

Foto: freeimages.com/Mark woodward Foto: freeimages.com/Mark woodward

Tragedija od koje je zanemeo Novi Pazar ali i cela Srbija, dogodila se u ponedeljak uveče, 9. januara. Pantovićima se pokvario bojler u kući, koji im je popravio njihov drug. Nakon popravke, Vladimir mu je pokazao svoju novu lovačku pušku. Ona je slučajno opalila i pogodila njegovu ženu Danijelu u grudi, koja je u tom trenutku kuvala kafu. Danijela je transportovana u bolnicu, ali lekari joj, nažalost nisu mogli pomoći.

Danijela je juče sahranjena, a Vladimir je pušten iz pritvora da bi je ispratio na večni počinak.

Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina

Maltene identična tragedija u Srbiji se dogodila decembra 2014. godine u Resniku. Tada je velika tuga obavila porodicu Krsmanović kada je dečak od četiri godine upucao iz lovačke puške u glavu svoju stariju sestru (8).

Sličnu situaciju pamti i Despotovac od septembra prošle godine. Naime, u selu Plažane kod Despotovca mladić Jasmin Jovanović Purta (26) slučajno je iz lovačkog oružja ubio svog prijatelja Dragana Milutnovića (46), a potom izvršio samoubistvo kada je shavtio šta je učino.  Tragedija se dogodila na mestu Velika livada, gde su Jovanović i Milutinović , kraj lovačke kolibe, sa društvom pravili piknik, uz roštilj i gulaš. Jovanović je pokazivao svoj novi karabin pa slučajno opalio i ubio druga.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apokalipsa

    12. januar 2017 | 14:35

    ne treba njemu kazna,kaznjen je vec

  • Dane

    12. januar 2017 | 14:56

    Nije mi jasno zasto je morao da stavlja metak u pusku kako bi je pokazao nekome???!!! Katastrofa kako ljudi nepromisljeno barataju oruzjem. Svadbe, rodjenja i krstenja da ne pricam ...

  • The Spatula

    12. januar 2017 | 14:58

    Pametnom ne treba veca kazna. Budalu mozes osuditi dozivotno, moze biti samo veca budala. Drzava neka uvede strozije zakone o drzanju oruzja. Kao i oruzja koje nose kriminalci. Dovesti nove sudije, ne ukaljane, mlade, casne i postene. Cim pocnu da saradjuju sa kriminalcima u buvaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA