Proglašena vanredna odbrana od zagušenja ledom na Dunavu kod Novog Sada

Izdat je nalog za angažovanje potiskivača "Sloga" za razbijanje ledenih santi, ali nije reč o pravom ledolomcu

  • 1

Zbog ledenog čepa koji se formirao između Žeželjevog mosta i Mosta Slobode na Dunavu u Novom Sadu, proglašena je vanredna odbrana od zagušenja ledom što znači da će se osmatranje i nadzor odbrambenih linija sprovoditi 24 sata, a dežurne službe biće u pripravnosti da po potrebi intervenišu.

VELIKE SANTE PLOVE DUNAVOM: Reka potpuno okovana ledom, nestvarni prizori iz Evrope (FOTO) (VIDEO)

Ako bi se odjednom otopio sav led na rekama u Srbiji, došlo bi do katastrofe!

Iz Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" saopštili su da je vanredna odbrana proglašena u zoni Novog Sada, na deonici dužine 14,7 kilometra. Takođe, izdat je nalog za angažovanje potiskivača "Sloga" za razbijanje ledenih santi, piše Blic.

Ipak, pošto nije reč o pravom ledolomcu, veoma je teško predvideti koliko će "Slogi" biti potrebno vremena za uspostavljanje ledohoda, posebno zato što je sada led na Dunavu debljine između sedam i deset centimetara.

Brod "Sloga" je bio angažovan i u ponedeljak kada je radio četiri sata, nakon čega je led krenuo nizvodno, ali tada je deonica potpuno prekrivena ledom bila kraća, to jest od Žeželjevog mosta do stubova nekadašnjeg mosta "Franc Jozef".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    12. januar 2017 | 15:27

    najjace mi je kada se oglase i kazu kako prate situaciju...a, kako je prate? dodju do reke, vide led i vrate se u kancelarije....a, onda samo izvestaji......cirkus.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA