Komunalci dobijaju još 22.620 dinara na POSTOJEĆE plate od 36.000!

Dogovor o pomoći koji su postigli članovi sindikata i Vlade trebalo bi da bude potvrđen od strane predsednika opština u kojima javno-komunalna preduzeća posluju

  • 31

Oko 68.000 zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima u Srbiji, do kraja marta bi trebalo da dobiju pomoć u visini minimalne cene rada, odnosno po 22.620 dinara.

SRAM VAS BILO! Komunalna policija maltretira deku na Zelenjaku, zbog par kaiševa (VIDEO)

Komunalni policajci došli da uklone nezakonito postavljenu terasu, a onda je vlasnik kafića izazvao MASOVNU TUČU (VIDEO)

Kako Novosti saznaju, dogovor koji su postigli članovi sindikata i Vlade trebalo bi da bude potvrđen na sastanku sledeće nedelje, od strane predsednika opština u kojima ova preduzeća posluju.

- Plan je bio da do marta svi prime pomoć, ali, tamo gde je to nemoguće, preduzeća će je isplaćivati do kraja godine.  Ne treba zaboraviti da zaposleni u komunalnoj delatnosti imaju najniže zarade (oko 20 odsto niže od prosečne srpske zarade), a da ih mnogi od njih i ne primaju redovno - rekao je za Novosti Milan Grujić, predsednik Samostalnih sindikata komunalnih delatnosti. On je dodao da će sredstva na račun leći odjednom ili u nekoliko rata.

Inače, prosečna plata zaposlenih u komunalnim delatnostima iznosi 36.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MBozic

    13. januar 2017 | 09:40

    Ja samo mogu reci da sada dobijaju veću platu od lekara specijalitet. Zašto dobijaju? Što su radili svoj posao? Smešno ili žalosno.

  • djok

    13. januar 2017 | 18:32

    Pa kako vas nije sramita da komunalcima dajete a za vojnike nemate koji vas cuvaju i danju u nocu i na -20 C su na strazi i gde god treba pomoc oni su prvi

  • Tanja jedna

    13. januar 2017 | 11:19

    Vece im je primanje od doktora nuke... Eto sta se trazi u zemlji Srbiji... I onda se pitaju zasto skolovan kadar odlazi. Ko ne zna, doktor nauka ima 47.000 platu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA