Mubarak klinički mrtav!

Svrgnuti egipatski predsednik je osuđen na doživotnu robiju 2. juna zbog gušenja pobune protiv njegovog režima početkom 2011. godine, a njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo nakon izricanja presude, kada je doživeo nervni slom

  • 0

Svrgnuti egipatski predsednik Hosni Mubarak (84), prebačen u bolnicu nakon srčanog udara, klinički je mrtav, saznaje se iz bolničkih izvora, a prenosi državna sgencija Mena.

Bivši egipatski predsednik doživeo je srčani udar u zatvoru i prebačen je u vojnu bolnicu jer mu se stanje pogoršalo, prenela je večeras egipatska državna agencija MENA.

Ova agencija je javila da je Mubarak doživeo srčani udar ali da nije izgubio svest, a nešto ranije je prenela da mu je srce stalo i da je upotrebljen defibrilator.

Visoki zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova rekao je AFP-u da se Mubarakovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko sati.

Mubarak je osuđen na doživotnu robiju 2. juna zbog gušenja pobune protiv njegovog režima početkom 2011. godine u kojoj je blizu 850 demonstranata izgubilo život.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo nakon izricanja presude i doživeo je nervni slom kada je prebačen na intenzivnu negu u zatvoru Tora.

Od 11. juna do danas lekari su dva puta koristili defibrilator, rekao je jedan zatvorski izvor.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA