Da li su hulahopke novi srpski brend? Dame iz ove velike zemlje fascinirane su našim čarapama!

Potrošači u najvećoj zemlji sveta testirali hulahopke i izabrali najkvalitetnije

  • 12

Ruskinje su rekle - srpske hulahop čarape su najbolje na ruskom tržištu. Iza naših čarapa po kvalitetu ostale su i italijanske i ruske, hrvatske i beloruske.

Kada isprobate ovu genijalnu foru, shvatićete da ste ceo život pogrešno slagali čarape (VIDEO)

Ako spavate BOSI, to o vama govori jednu VAŽNU STVAR!

REŠENA MISTERIJA: Evo zašto vam nestaju ČARAPE u veš-mašini!

Ovakve ocene su potvrdila i laboratorijska ispitivanja ruskih eksperata. Čarape iz naše zemlje su godinama na vrhu izvozne liste, a za 10 meseci lane je samo u Rusiju izvoz bio vredan više od 70 miliona dolara, što je 10 miliona dolara više nego u istom periodu 2015.

Državni regionalni centar standardizacije, metrologije i istraživanja u Krasnojarskom kraju pokrenuo je istraživanje, u kome su potrošači testirali čarape, obavljena su i laboratorijska ispitivanja, a kvalitet je ocenjivala i ekspertska komisija.

U laboratoriji su ispitivani toksičnost materijala, suvo trenje, pranje, otpornost boje na znoj...

I testiranja su pokazala da su najbolje čarape na ruskom tržištu - "galeri Filipe Matinjon" od 40 dena, koje su proizvedene u Srbiji, a odmah iza su "šarme" iz linije "Pjer Kardena", koje dolaze iz pogona u Kini.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Visoko rangirane bile su i naše čarape "fantastiko omsa".

- Proteklih godina primetan je rast proizvodnje i izvoza, a tako je prvenstveno zbog dolaska poznatih stranih proizvođača u našu zemlju - kaže Dejan Delić, samostalni savetnik u Centru za bilateralnu saradnju u Privrednoj komori Srbije.

- Oni su ovde i zbog ruskog tržišta i povlašćenih uslova koje imaju proizvođači u Srbiji. Čarape su u vrhu naše izvozne liste proizvoda.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mario

    16. januar 2017 | 15:01

    Obožavam nositi najlonke!

  • Pozdrav iz Rusije

    16. januar 2017 | 10:22

    Lupajte minuse koliko hoćete ali naše carape se najbolje dok italijani i francuzi stoje daleko iza nas .... Sertifikacioni centar u Sank Petersburgu je to i potvrdio nedavno smo radili ekspertizu .... Minuse lupa onaj ko mrzi Srbiju i ko ne zna o čemu telegraf pise.... Italijani su jeftiniji od nas i ne prodaju ih koliko mi jer njihovo smeće niko ne želi da nosi ko i tursko i kinesko....

  • Pozdrav iz Rusije

    16. januar 2017 | 09:08

    Ja sam uvoznik carapa naše poznate kompanije i mogu da kažem da smo po kvalitetu najbolji .... Italija,Kina i turska sve je to isto smeće .... Gde god smo prezentovali naše carape bile su bez najboljeg kvaliteta.... Bravo za tekst Telegraf jer evo nedavno smo i uradili sertifikate kvaliteta i ocena je bila najbolja .... HVALA NA TEKSTU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA