Zamislila sam želju na Bogojavljenje i ona mi se ostvarila! (FOTO)

Napisala sam svoju želju na papirić, izašla na balkon u ponoć i pročitala je naglas. Nekoliko meseci kasnije, moja želja se ostvarila

  • 17

Prema predanju, u Bogojavljenskoj noći otvara se nebo i veruje se da se svaka želja može ispuniti. Tačno u ponoć pogledala sam u nebo i zamislila želju, a ona se zaista i ostvarila.

OVO DANAS NIKAKO NE SMETE DA RADITE: Vernici slave Bogojavljenje!

Napisala sam svoju želju na papirić, izašla na balkon u ponoć i pročitala je naglas. Nekoliko meseci kasnije, moja želja se ostvarila.

Najveći problem mi je bio da se skoncentrišem na samo jednu želju, plašila sam se da ne pomislim na još neku i ne uprskam sve.

Možda su me roditelji čuli kad sam vikala sa balkona da želim da otputujem u Prag, a možda su sasvim slučajno uspeli da me iznenade. To mi ni sada nije najjasnije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Znam samo da se tata nekoliko meseci kasnije pojavio držeći u ruci kartu za Prag.

- Mama je insistirala da te pošaljemo negde na putovanje jer si uspešno završila ovu prvu godinu fakulteta. Izvoli kartu, krećeš prekosutra ujutro u Prag. Smeštaj je rezervisan - rekao mi je tata.

Pomislila sam da se šali, sve dok nisam ugledala svoje ime i prezime na avionskoj karti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kada sam bila mala, načula sam razgovor dve starije gospođe. Pričale su o anegdoti da je neki nestrpljiv čovek, proturivši u Bogojavljenskoj noći glavu kroz prozor i zureći u nebesa, zbrzan, umesto da poželi ćup zlata veliki k'o glava, pogrešio i zaželeo glavu k'o ćup zlata.

Bog mu je uslišio želju, ali umesto ćupa zlata, dobio je glavu veliku k'o ćup, koja mu osta zaglavljena u prozoru.

Od tada, na svaku Bogojavljensku noć, ja sam na balkonu sa željom na papiriću.

(K.Bezbradica)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA