≫ 

Pokrenuta istraga protiv kanadskog premijera jer se odmarao na privatnom ostrvu

U Kanadi se veoma retko dozvoljava da premijeru privatna lica finansiraju putovanja i takvo postupanje se smatra sukobom inter

  • 4

Zbog kršenja etičkog kodeksa kanadska komesarka za etiku Meri Doson pokrenula je istragu protiv premijera Džastina Trudoa zbog porodičnog odmora na privatnom ostrvu Age Kana na Bahamima.

FIDEL KASTRO JE OTAC KANADSKOG PREMIJERA: Nova teorija zavere zaludela svet (FOTO)

KANADSKI PREMIJER: Kastro je bio diktator

Dosonova je izjavila da je Trudo najverovatnije prekršio federalni etički kodeks tokom odmora na privatnom ostrvu Age Kana, porodičnog prijatelja, filantropiste i verskog vođe više od 15 miliona pripadnika pakistanske šiitske sekte poznate pod nazivom Ismailije.

Ovo je prvi put da je komesar za etiku pokrenuo istragu protiv aktuelnog premijera, navodi agencija AP.

Istraga obuhvata boravak kanadskog premijera na privatnom ostrvu i korišćenje helikoptera AGe Kana za prevoz.

U Kanadi se veoma retko dozvoljava da premijeru privatna lica finansiraju putovanja i takvo postupanje se smatra sukobom interesa.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istraga je zbog ovoga

    17. januar 2017 | 02:29

    Istraga obuhvata voznju od 120 km Ali Kanovim helihopterom koju premier Trudo nije platio i NISTA drugo ...Pozdrav svima vama i citaocim i komentatorima ...

  • Peki

    17. januar 2017 | 08:29

    Sta bi Meri Donson radila u zemlji Srbiji ? Prvo bi se morala "multiplikovati" nekoliko puta, jer bi posla bilo preko glave. U Srbiji nema sukoba interesa !?!

  • Car99

    17. januar 2017 | 06:12

    I treba da preispitaju. Ne, nije mu dao mito, nego mu je dao prevoz i besplatno letovanje na privatnom ostrvu u super luksuznom smestaju, što inače košta desetine hiljada dolara po osobi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA