Puzigaći odloženo ročište zbog optužbi za ubistvo Brisa Tatona za 27. februar

Puzigaća je septembru 2015. godine uhapšen u Atini po poternici Srbije, a 14. aprila 2016. godine je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora

  • 0

Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine odloženo je danas za 27. februar u Višem sudu u Beogradu.

Puzigaća sutra pred sudom zbog ubistva Tatona

Pripremno ročište je odloženo jer branilac Puzigaće nije uredno pozvan.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak sudjenja kojem će javnost moći da prisustvuje, a Puzigaća da prvi put pred sudom da iznese svoju odbranu.

Viši sud u Beogradu je krajem novembra odobrio ponavljanje sudjenja Puzigaći jer je, ranije zbog bekstva, osudjen u odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva Tatona.

Tatonovi roditelji traže 32 godine zatvora za Prelića

Prema zakonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a sudjenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Puzigaća je septembru 2015. godine uhapšen u Atini po poternici Srbije, a 14. aprila 2016. godine je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

On je osudjen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je tada Tanjugu da se Puzigaća u medjuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu.

On je u prvostepenom postupku osudjen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno sudjenje za ubistvo Tatona vodi se i prema Djordju Preliću koji je takodje u odsustvu bio osudjen na 15 godina zatvora zbog Tatona, jer se pet godina skirvao u Španiji odakle je izručen 2014.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA