≫ 

Olakšanje za pacijente! Od 1. februara biće 50.000 dodatnih termina za preglede

Udruženje za zaštitu prava izabranih doktora opšte medicine Srbije obratilo se otvorenim pismom ministru zdravlja jer je od početka januara izabranom doktoru opšte medicine u Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu (IZIS) zabranjeno da pacijenta uputi na konsultativni pregled u bolnicu

  • 2

Dobra vest za sve koji se leče je da će od 1. februara manje čekati na preglede lekara specijalista u Kliničkom centru Srbije. Naime, specijalisti će početi da rade u dve smene i biće obezbeđeno oko 50.000 dodatnih termina za pacijente.

VELIKA AKCIJA U BEOGRADU: U toku je smenjivanje direktora BOLNICA

NOVA PRAVILA u domovima zdravlja od 1. decembra zbog kojih ćemo biti još nervozniji (i lekari i pacijenti);

Prošle nedelje se Udruženje za zaštitu prava izabranih doktora opšte medicine Srbije - UZPIDOMS obratilo otvorenim pismom ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru jer je od početka januara izabranom doktoru opšte medicine u Integrisanom zdravstvenom informacionom sistemu (IZIS) zabranjeno da pacijenta uputi na konsultativni pregled u bolnicu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Izabrani lekar, umesto da pacijentu izda uput za konsultativni pregled, u IZIS dobije neku od poruka: "zabrana na zakazivanje iz službe", ili "izabrani termin ima restrikciju za ustanovu", ili "izabrani termin ima restrikciju za specijalnost" ili "nije nađena specijalnost" - stoji u dopisu UZPIDOMS.

Ovakvo stanje u Ministarstvu zdralja pravdaju prilagođavanje sistema IZIS, koji je počeo da se primenjuje prošle godine, novom načinu rada.

- Specijalisti u Kliničkom centru Srbije su radili samo pre podne, tako da su izabrani lekari mogli preglede da zakazuju u to vreme. Ovim izmenama biće ponuđeni termini za ceo dan, čime će se broj specijalističkih pregleda na mesečnom nivou poećati za oko 50.000 - navode u Ministarstvu za "Večernje novosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CM

    18. januar 2017 | 08:04

    Dobro su se setili. Treba neko da umre dok doceka pregled...

  • Sgkjfji

    18. januar 2017 | 07:33

    Dada,bice termina ali samo na papiru jer lekare mrzi da rade.Samo dzabe lazete narod.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA