Egzit: Šokirani smo pretnjama da će nam isključiti vodu u kampu!

Fetsival izdao saopštenje u kome kažu da su šokirani pretnjama portparola JKP "Vodovod i kanalizacija" da će Novosađanima isključivati vodu ukoliko kamp bude postavljen na istom mestu kao i svake godine

  • 0

Festival Egzit izdao je saopštenje u kome organizatori kažu da su šokirani pretnjama portparola JKP "Vodovod i kanalizacija" da će Novosađanima isključivati vodu ukoliko kamp festivala bude postavljeno na istom mestu na kome se postavlja svake godine.

Egzit podseća da kamp poštuje najviše higijenske standarde i dodatne uslove koje je propisao Pokrajinski sekretarijat za zdravlje.

- Za organizovanje kampišta na ovom mestu postojao je i usmeni dogovor sa rukovodstvom JKP Vodovod i kanalizacija, koji je ovo preduzeće naprosto izigralo. Koliko nam je poznato, ovo javno preduzeće vršilo je, tokom trajanja Egzit vilidža, ispitivanja vode na izvorištu koja su jasno pokazala da organizovanje kampišta po ovim uslovima ni na koji način nije uticalo na kvalitet vode na izvorištu. Mi sami smo od Departmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu poručili istraživanje kvaliteta vode na lokaciji Oficirska Plaža pre, tokom i nakon festivala. Istraživanje je pokazalo da tokom tog čitavog perioda “nije došlo do značajnijih promena mikrobiološkog kvaliteta vode, kako sa sanitarnog, tako i sa mikrobiološkog aspekta- ističe se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je u neposrednoj blizini doskora godinama postojala i da na istoj lokaciji godinama postoji divlja plaža bez minimuma higijenskih uslova, kao i naselje od tridesetak objekata bez priključka na kanalizaciju,  što do sada nije bilo predmet brige JKP Vodovod i kanalizacija.

- Ovo preduzeće se u medijima oglašava jedino povodom festivalskog kampišta, dok bi javnosti sigurno bilo zanimljivo da čuje detalje o  stanju i funkcionalnosti postojećih izvorišta, vodovodne mreže i kvalitetu vode u Novom Sadu. Jedan sugrađanin je na internetu jutros ostavio komentar: “O kvalitetu vode najbolje govore filteri u akvarijumu za ribice" - kaže se u saopštenju.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA