BRAVO: Niški zatvorenici se odrekli hrane u korist narodne kuhinje na Kosovu

- Osuđenici sami iniciraju sve humanitarne akcije, a zaposleni u Zavodu ih realizuju - rekao je Aleksandar Grbović

  • 4

Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu odrekli su se 450 konzerviranih obroka u korist narodne kuhinje Raško-prizrenske eparhije, izjavio je danas upravnik tog zatvora Aleksandar Grbović.

Osuđeni otmičari čoveka iz Niša: Pretili žrtvi da će je iseckati na komade i zaliti betonom

On je rekao da su osuđenici narodnoj kuhinji Raško-prizrenske eparhije u protekle tri godine poklonili nekoliko hiljada konzerviranih obroka, dok su nešto više od hiljadu obroka poklonili manastiru Visoki Dečani.

- Osuđenici sami iniciraju sve humanitarne akcije, a zaposleni u Zavodu ih realizuju - istakao je Grbović.

On je kazao da su krajem prošle godine osuđenici od svojih plata prikupili 157.000 dinara za lečenje teško obolele Emilije Dukić (16), a pre toga su sakupili 150.000 dinara za kupovinu školskog pribora za školu u opštini Vladimirci.

Podsetio je da od 1.400 osudjenika niškog Zavoda njih oko 1.000 radi u zatvorskim radionicama, na farmi i poljoprivrednom gazdinstvu, i da za to primaju platu koja iznosi 20 odsto od minimalne zarade.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braco

    18. januar 2017 | 12:37

    Ispadoše humaniji robijaši od nas " ostalih" a sve se udaramo u prsa i dičimo s druge strane telefona i glumimo junake i heroje. Dela, junaci moji dela... ja sam ostavio pola sebe dole (protiv tenkovska) tako da ne mogu više da im dam od toga što sam dao 1999. al ne zalim i ne kukam, samo me ubija nepravda svi samo prd:mo, i kurč:mo se.

  • Саво

    18. januar 2017 | 12:41

    Леп гест , свака част

  • Rile

    18. januar 2017 | 15:20

    Najbolje je da država ama baš ništa ne radi i naplaćuje porez za svoje ogromne plate. Svi drugi treba da se odriču i doniraju, a država da trlja ruke i krčmi harač od naroda. Sve vreme pravdajući se da to oni čine kako bi nama bilo bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA