Monstrum iz Žitišta se prenemagao pred sudijama i pred onima koje je zavio u crno

Optuženi Siniša Zlatić (38) u sudnicu je doveden u jakoj policijskoj pratnji i u panciru

  • 21

Siniša Zlatić (38), koji je oprtužen da je 2. jula 2016. godine u  letnjoj bašti kafića "Makijato", u Žitištu, iz automatske puške rafalnom paljbom, ispalio 26 metaka i ubio pet a ranio 22 osobe, rekao je danas na početku suđenja pred Višim sudom u Zrenjaninu da mu je teško, da ne može da se koncentriše, da misli i priča o onome što se dogodilo. On je danas pred sudom rođacima žrtava izjavio saučešće.

Siniša Zlatić (38) pred sudom zbog najvećeg masakra u Srbiji: Počinje najiščekivanije suđenje za ubistvo 5 i ranjavanje 20 ljudi u Žitištu!

Otac ubice iz Žitišta posetio je sina u zatvoru samo da bi ga pitao JEDNO PITANJE!

Njegova porodica danas nije bila u sudnici. Pred sudom su danas saslušana i trojica policajaca koji su ga te kobne večeri sreli i priveli.

U sudnici je bila i Dragana Mijatović, supruga Vladimira Mijatovića, ubijenog u krvavom piru u Žitištu, koja je danas prisustvovala suđenju i u svojstvu svedoka. Pošto je prethodno već dala iskaz, Dragana ga danas nije ponavljala ali kada joj je optuženi Zlatić izjavio saučešće ona se rasplakala.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Današnjem ročištu prisustvovali su otac ubijene Dijane Savanović Zlatić, zatim otac ubijene Jovane Popović (21) i neki od ranjenih u večeri Sinišinog krvavog pira.

Inače, optuženi Zlatić u sudnicu je doveden u jakoj policijskoj pratnji i u panciru, javlja Kurir.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zlatić je danas pred sudijom rekao da se policajcima mirno predao i da nije rekao da je pucao u kurvu, svoju pokojnu suprugu Dijanu, ali sva tri policajca su osporila njegov iskaz rekavši da im je prišao i rekao:

- Ja sam pucao i ubio kurvu jer je htela da mi odvede dete.

Foto: Facebook, Telegraf Foto: Facebook, Telegraf

Podsetimo, pripremno ročište okončano je 8. decembra. Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu tereti Zlatića (38) za krivično delo teško ubistvo i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Zlatić je u letnjoj bašti kafića "Makijato", iz automatske puške rafalnom paljbom, ispalio 26 metaka i ubio suprugu Dijanu Zlatić s kojom je bi u brakorazvodnoj parnici, Steva Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovana Popovića iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca, i ranio 22 osobe.

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Palidrvce77

    18. januar 2017 | 13:52

    Ja bih promenio zakon, za ovakva dela ne bi se ni sudilo. Zasto trositi novac, zauzimati sudnicu i uzimati vreme sudiji??? Treba mu odmah posle hapsenja kad se ionako sve zna, postoje i svedoci odrediti dozivotnu robiju bez prava skracenja i zalbe.

  • Andja

    18. januar 2017 | 14:24

    Policijska pratnja cini sve da ovog monstruma zastiti a da li je on dao sansu svojim zrvama da se zastite od metaka koji su prstali na sve strane ? ..

  • marko

    18. januar 2017 | 14:38

    Uopšte mu ne treba suditi, odmah presuda pokratkom postupku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA