Požarevac: Dobili povelju grada, pa krivičnu prijavu

Vlasnici preduzeća "Voćni biseri" uhapšeni jer su nenamenski potrošili kredit dobijen od Fonda za razvoj Republike Srbije. Ovo preduzeće je pre samo mesec dana dobilo povelju zbog dobrog poslovanja

  • 0

Dvoje Požarevljana, Saša J. (39) i njegova supruga Jadranka J. sumnjiče se za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita. Inače, njih dvoje vode Privredno društvo "Voćni biseri", koje je zbog uspešnog poslovanja dobilo povelju grada Požarevca.

Osumnjičeni Saša J, vlasnik trgovinske radnje "Jevtić", i njegova supruga, vlasnik Privrednog društva "Voćni biseri", od Fonda za razvoj Republike Srbije 2009. godine dobili su kredit od 2,5 miliona dinara. Njima su ova sredstva odobrena kako bi ih iskoristili isključivo za kupovinu opreme i aparata neophodnih za rad: kazana za pečenje rakije, pumpi, rezervoara i mašine za iskošćavanje voća.

Ispostavilo se da su osumnjičeni sve pobrojano već imali u svom posedu, a da su novac dobijen od kredita iskoristili za sređivanje podruma i objekata, što znači da kredit nije namenski iskorišćen.

Inače, preduzeće "Voćni biseri", koje vodi osumnjičena Jadranka J, zbog svog uspešnog poslovanja početkom ovog meseca dobilo je Povelju grada Požarevca, povodom gradske slave, Svete Trojice.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA