≫ 

Amerika će opet početi da pobeđuje, kao nikad do sada: Tramp održao prvi govor i poručio koga će potpuno istrebiti (VIDEO)

- Sijaćemo kao primer za druge. Radikalni islamizam ćemo istrebiti sa lica zemlje. Bićemo lojalni jedni drugima. Biblija nam kaže koliko je predivno kada živimo u slozi i jedinstvu. Samo ujedinjena Amerika će biti potpuno nezaustavljiva - rekao je Tramp

  • 2

Donald Tramp položio je zakletvu i time postao 45. predsednik SAD. Održao je svoj prvi govor kao predsednik Amerike.

(UŽIVO) TRAMP ZVANIČNO 45. PREDSEDNIK SAD: Danas je 20. januar 2017, dan kada je vlast vraćena narodu! (FOTO) (VIDEO)

- Današnji dan biće zapamćen u istoriji kao dan kada je Amerika opet postala država svojih građana. Nasilje, zločini, kriminal, siromaštvo nestaće danas i sada. Uspeh i snovi mojih građana su moji uspesi i snovi. Zakletva koju podnosim je zakletva svim građanima Amerike. Branili smo granice tuđih zemalja godinama, ali nismo branili svoje. Učinili smo druge zemlje bogatim, a naša je osiromašila - rekao je Tramp.

- Jedna po jedna fabrike su se zatvarale, a nismo mislili na milione radnika koji su ostali bez posla. Bogatstvo američke srednje klase oteto je i raspoređeno širom sveta. Ali to pripada prošlosti, sada gledamo samo ka budućnosti. Od danas nova vizija će voditi našu vladu. Od danas Amerika je na prvom mestu. Svaka odluka biće doneta za dobrobit američkih porodica i radnika. Moramo da zaštitimo naše granice od stranih uticaja - dodao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nikada vas neću izneveriti, Amerika će opet početi da pobeđuje, kao nikada do sada. Vratićemo granice, bogatstvo i što je najvažnije vratićemo naše snove. Izgradićemo nove puteve, gradove, tunele, izgradićemo našu zemlju vlastitim rukama. U ovoj državi će živeti veliki i još veći Amerikanci - kaže američki predsednik.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Sijaćemo kao primer za druge. Radikalni islamizam ćemo istrebiti sa lica zemlje. Bićemo lojalni jedni drugima. Biblija nam kaže koliko je predivno kada živimo u slozi i jedinstvu. Samo ujedinjena Amerika će biti potpuno nezaustavljiva. Nećemo se plašiti, bićemo zaštićeni uvek. A ono što je najbitnije, Bog će nas uvek štititi. Nećemo više prihvatati političare koji se žale, a ništa ne rade. Sada je vreme da krenemo u akciju. Naša zemlja će prosperirati opet, oslobodićemo planetu svih bolesti, stvorićemo bolju tehnologiju. Neka me čuju svi građani Amerike, od planine do planine, od mora do mora, vaši glasovi nikada više neće ostati usamljeni. Učinićemo Ameriku ponosnom, sigurnom i najbitnije slavnom ponovo - zaključio je Tramp.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloboda za Ukrajinu

    20. januar 2017 | 19:24

    Ajde da vidimo tu snagu. Sta ces raditi sa malim Firerom iz Moskve,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA