Jedini grad na Balkanu u kom ima više vanbračne dece nego dece rođene u braku: Dobro došli u Čabar!

Podatak kaže da je tamo prošle godine rođeno 11 dece u bračnim zajednicama, dok je njih 13 rođeno vanbračno

  • 7

Kad se kaže upao je u čabar znamo da tom nekom ne ide dobro, da je u problemima iz kojih teško može da izađe. Ali kako je onima koji stalno žive u Čabru u Hrvatskoj. Prošlih dana izašli su statistički Državnog zavoda za statistiku koji da je Čabar jedini hrvatski grad u kojem se rodilo više vanbračne dece nego one rođene u braku, prenosi Večernji list.

Pop mlatara s bebom, naglavačke je baca u vodu da je krsti: Ludilo u Crkvi Svete Trojice (VIDEO)

Podatak kaže da je tamo prošle godine rođeno 11 dece u bračnim zajednicama, dok je njih 13 rođeno vanbračno. Ali, prednjači grad i na drugoj statističkoj lestvici.

Taj drugi podatak objavljen ove nedelje kaže da grad i ne oseća problem siromaštva, da ima rizik od siromaštva tek 4,7 posto.

Primera radi Zagreb ima rizik od siromaštva 9,8 posto, Finska ili Danska imaju – 12 posto.

- Statistika je varljiva. Brojke su jedno na papiru, ali u praksi sasvim drugo. Zašto je taj broj takav? Deo dece rođen je u naselju Ponikve, gde se ljudi retko venčaju. A neka su se deca rodila prošle godine, a njihovi se roditelji venčali kasnije, jer su želeli da spoje krštenje dece i venčanje. Pa se ta deca više ne mogu računati kao “vanbračna”, jer roditelji su im danas u braku - kažu u gradu u kojem je i njih same zainteresovao taj podatak.

Ističe se da je ovde jako teško naći devojku, pošto su sve zauzete.

- A momci su slobodni, ima ih... Jer, devojke odu da studiraju. U Ljubljanu, u Rijeku, u Zagreb... A momci ovde dobiju posao, bilo u drvnoj industriji, službama kao što je policija itd. Devojke odu i više se ne vrate - kažu u Čabru.

(Telegraf.rs / Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duca

    22. januar 2017 | 21:37

    Neka samo budu ziva i zdrava. Deca su najveca radost. "Deca su ukras sveta".

  • PP

    23. januar 2017 | 09:17

    Sva su deca nasa

  • Nešo

    23. januar 2017 | 08:19

    Od kada Vam je Čabar na Balkanu.Vama u Srbiji su i Prigorci i Zagorci,Međimurci,Slovenc,Austrijanci pa čak i Trst Balkan.Neeeemmmmmaaaaaaaaaa višeeeeeeee Jugoslavijeeeeeeeeeeeee!!!!!!!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA