≫ 

Okačili su fotografiju drugara na Fejsbuk i napisali "nevin je kao pikado": Otac je morao da reaguje

Neverovatna situacija od pre godinu i po dana koja ne sme da bude zaboravljena

  • 4

Još jedan promer vršnjačkog zlostavljanja kojeg moramo da se podsetimo i kažemo glasno da ćemo na sve načine pokušavati da ovakva i slična dešavanja u društvu prijavimo i zaustavimo.

 

Pre nepune dve godine dečaka M.M. su fizički i verbalno maltretirali vršnjaci iz razreda, da bi ga na kraju jedan od njih poprskao deterdžentom u oči.

 

>>> Držite se ovog pravila šifre na Fejsbuku i sačuvajte svoje dete od mogućeg pakla na društvenim mrežama

 

Šest godina trajalo je maltretiranje ovog učenika trećeg razreda Srednje tehničke škole "Mileva Marić" M. M. u Titelu, a kako je tvrdio njegov otac, samo zato što ima višak kilograma.

 

On je rekao da su ga vršnjaci maltretirali fizički i verbalno.

 

- Šutirali su ga u zadnjicu i nazivali ga pogrdnim imenima. Jednom prilikom su ga dvojica vršnjaka držali i skinuli mu pantalone pred svima. Svi su se smejali i niko nije prišao da pomogne - priča S.M.

 

U osmom razredu je njegov sin slomio kuk. Nažalost, ostale su posledice zbog kojih je šepao na jednu nogu. Uvrede su se nastavile i bile su još okrutnije, upravo zbog te povrede. Nasilnici su tada kažnjeni jednim ukorom, ali trauma kod dečaka je ostala.

 

Nažalost, M.M. i nasilnik upisali su isti smer u srednjoj školi. Prve godine nije bilo problema, ali se sledeće udružio sa nekoliko đaka koji su zajedno nastavili da ga maltretiraju.

 

Tada dolazi do novih problema.

 

- Postavili su fotografiju mog sina na Fejsbuk i napisali da je "nevin kao pikado". U školi su mu se svi smejali zbog toga. Zamolio ih je da to sklone. Morao sam da intervenišem i alarmiram razrednog starešinu, pa su tek onda sklonili fotografiju. Maltretiranja su se nastavila, a niko nije reagovao - isticao je otac tada, samo jedan iz niza roditelja čija su deca u današnje vreme žrtve vršačkog nasilja.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIkica

    23. januar 2017 | 10:06

    I ovakav kad pukne na kraju,i pobije mnogo ljudi(obicno u skoli),posle se pise:psihopata,ludak..itd. nazalost

  • Peđa iz Novog Sada

    25. januar 2017 | 13:55

    Od te [kole je i Bog digao ruke kad su te stvari u pitanju. Ne mogu da verujem da taj nesreĆni deČko još mora da trpi ovakve stvari. Ima li u Titelu sud? Pohapsiti dripce, pa na robiju!

  • ana

    23. januar 2017 | 06:29

    kad je taskve svinjarije postavila buduca sponzorusa za profesorku u Karlovackoj gimnaziji stranacki lojavi su to branili. Republika Korupcija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA