≫ 

Sekunde pre katastrofe: Prava drama se odvila u italijanskom hotelu kojeg je lavina zatrpala

Di Tomaseo je nadležne službe, urgirajući da požure sa probijanjem puta do hotela, upozorio da su gosti u panici zbog potresa

  • 1

Situacija u italijanskom hotelu "Rigopijano" neposredno pre lavine bila je izuzetno teška i nepredvidiva, a to je otkriveno u mejlu koji je službenik hotela Bruno Di Tomaseo poslao nadležnim službama tokom 18. januara.

PRONAĐENA TELA 6 OSOBA POGINULIH U STRAVIČNOJ LAVINI: Akcija spasavanja se nastavlja, postoji mogućnost da ima još preživelih (FOTO)

- Želimo da vas informišemo da je situacija zbog poslednjih događaja postala uznemirujuća - istakao je on.

Pod poslednjim događajima mislio je na niz potresa koji su tog dana zatresli Apeninsko poluostrvo, prenosi Index.hr.

Foto: Tanjug/AP/ANSA Foto: Tanjug/AP/ANSA

Samo nekoliko sati kasnije, hotel je zatrpala lavina. Spasioci do danas pokušavaju da se probiju do hotela zatrpanog snegom, a nada da bi neko od dvadesetak ljudi koji su još zatrpani mogao biti živ, sve je manja. Do sad je potvrđena smrt šest osoba, dok ih je 11 spašeno.

- Ovde je sneg visine oko dva metra, a mi imamo 12 popunjenih soba. Generator koji pokreće dizel trebao bi biti dovoljan do sutra, nadamo se da ćemo do tada dobiti dostavu. Telefoni ne rade - stoji u mejlu.

Di Tomaseo je nadležne službe, urgirajući da požure sa probijanjem puta do hotela, upozorio da su gosti u panici zbog potresa.

Foto: Tanjug/AP/Italian Firefighters Department Foto: Tanjug/AP/Italian Firefighters Department

- Probali smo da učinimo sve da ih smirimo, ali zbog činjenice da su putevi blokirani, oni su spremni da noć provedu u automobilu. Sa lopatama smo uspeli da pročistimo pristup hotelu - stoji u mejlu koji prenosi italijanski list Korijere de la sera.

Nekoliko sati nakon što je mejl poslat, hotel je zatrpala lavina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    24. januar 2017 | 00:23

    sudeci po slikama u hodnicima to kao da je pre bio bordel nego hotel. nema to veze ali je neuobicajeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA