Dodik: Republika Srpska ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD

Predsednik Srpske je nazvao spekulacijama pisanje sarajevskog "Dnevnog avaza" da će mu, nakon SAD, sankcije uvesti i nemačka vlada zajedno sa partnerima iz EU

  • 7

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da je zvanična Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju.

Dodik: Sankcije SAD-a ne doživljavam kao kaznu

- Ti kontakti su bili vidljivi čak i u periodu kada sam dobio poziv za inauguraciju (američkog predsednika Donalda Trampa), što je bio, čini mi se, osnovni razlog zašto se ubrzano krenulo u priču o sankcijama protiv mene. Očekujemo da ćemo sa novom američkom administracijom raditi bolje i da će biti mnogo više razumevanja - istakao je Dodik za beogradsku Televiziju "Hepi", prenosi RTRS.

Predsednik Srpske je nazvao spekulacijama pisanje sarajevskog "Dnevnog avaza" da će mu, nakon SAD, sankcije uvesti i nemačka vlada zajedno sa partnerima iz EU.

- Iz Sarajeva ne možete ništa drugo da očekujete, nego to da vam žele sve najgore. Tako da to može biti u sferi spekulacija - naveo je Dodik.

On je izrazio uverenje da Evropa neće, niti ima razloga da mu uvede sankcije.

Komentarišući posetu predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića Srbiji, Dodik je rekao da pozdravlja takav vid saradnje i da je dobro da se vode razgovori između svih institucija u regionu, navodeći da je premijer Srbije Aleksandar Vučić inicirao te razgovore.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baćko

    24. januar 2017 | 16:40

    Taj hoće da bude stalno u centru pažnje i misli da je centar sveta. Tako skreće pažnju sa životnih problema naroda i siromašta u koje ih je doveo. A tako odvraća pažnju i od kriminala kako svoga tako i svoga klana. To je već više puta viđeno na ovim prostorima. Nacija i nacionalizam su paravan iza kojega mnogi kriju svoje prljave rabote.

  • Mika

    23. januar 2017 | 23:32

    Nada zadnja umire.I Vucica uvlaci u neprijatnu situaciju

  • Dodson

    24. januar 2017 | 08:57

    Odbrojano ti je Dodick, ali treba opravdati vile na Dedinju i milione od plate... Ili tvorza ili bjezi i spasi Srbe jos vece bjede. Ajmo zivjeti i poslovati stipu te ratno huskacke spike nikom nista dobro nisu donijele . Pozz i vise pameti manje oruzja. Vise tucaj manje pucaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA