I toga ima: Poslanicima ostaju besplatno PIVO i VINO u Skupštini

Besplatno pivo i vino u parlamentu uvedeni su 1990. godine, kako poslanici ne bi napuštali sednice radi odlaska po piće

  • 5

Poslanici u parlamentu Belgije odbacili su inicijativu da im se ukine pravo na besplatno pivo i vino u skupštini, javili su lokalni mediji.

Makedonija dobila novi parlament

Etički komitet je tražio od predsedavajućeg parlamenta Zigfrida Brakea da ukine besplatna alkoholna pića u parlamentu, nakon istrage o lošem ponašanju u skupštini, uz obrazloženje da bi takav potez "popravio kvalitet debate".

- Neki poslanici postanu veoma neprijatni kada popiju - rekao je predsedavajući komiteta Dani Piters, dodajući da besplatna pića nisu normalna stvar na drugim radnim mestima.

Ipak, nakon što je razgovarao sa čelnicima parlamentarnih stranaka, Brake je rekao da će alkohol i dalje biti besplatan jer problem "ne postoji".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Besplatno pivo i vino u parlamentu uvedeni su 1990. godine, kako poslanici ne bi napuštali sednice radi odlaska po piće.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • џо

    23. januar 2017 | 23:49

    dajte im i besplatno letovanje kakogod

  • o

    24. januar 2017 | 00:20

    dok narod umire od zime i gladi ovi ne znaju ni gde zive i djaci placaju uzinu a ovi nafatirani jedu jos i piju muku narodnu.Neka idu po pice oduzimajte im od satnice i smanite platiu akko radnicima cine. oni ni u toalet ne mogu.

  • DraganA

    24. januar 2017 | 01:46

    Preselo im dabogda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA