≫ 

Ukradeni dragulji Kim Kardašijan završili u rukama saradnika džihadista?

Nakit vredan deset miliona dolara koji je banda pljačkaša ukrala od američke starlete i realiti zvezde u pariskom hotelu početkom oktobra prošle godine završio je kod muškarca koji blisko sarađuje s teroristima

  • 5

Najnovijom kriminalističkom istragom francuska policija navodno je ukradene dragulje Kim Kardašijan povezala sa islamskim džihadistima, prenose danas agencije.

Zbog krađe nakita Kim Kardašijan vrednog devet miliona evra, uhapšeno 16 ljudi!

Nakit vredan deset miliona dolara (9.,3 miliona evra) koji je banda pljačkaša ukrala od američke starlete i realiti zvezde u pariskom hotelu početkom oktobra prošle godine, završio je kod muškarca koji blisko sarađuje sa teroristima, otkrio je izvor blizak Interpolu američkom trač sajtu "Radar onlajn", prenosi hrvatski "Jutarnji list".

Podseća se da su francuske vlasti do danas su uhapsile 17 ljudi, a navodno većina njih ima čvrste veze sa ilegalnim preprodavačima dijamanata u belgijskom gradu Antverpenu.

- Belgija je vodeća država u prodaji dijamanata, pa ne čudi što baš tu cveta i crno tržište. ''Čisti'' dijamanti mešaju se sa ukradenim i preprodaju, a ''oprani'' novac uglavnom završava u rukama radikalnih islamista -upozorava međuvladina agencija koja se bori protiv pranja novca "Fajnenšel ekšn task fors", sa sedištem u Parizu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA