Vozači, oprez! Poledica i magla vrebaju na sve strane

Apelujemo na vozače da prilagode brizinu uslovima na putu, da poštuju sva ograničenja predviđena zimskim uslovima vožnje

  • 0

Vozače ove večeri očekuju promenljive vremenske prilike sa slabim snegom koji pada na području centralne Srbije, a magle i sumaglice ima na široj teritoriji naše zemlje, koje smanjuju vidljivost i utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja.

Vozači tokom poledice posebno da obrate pažnju na jednu stvar

Ovaj saobraćajni znak viđate svuda, a ni najbolji vozači ne znaju šta on znači (FOTO)

Pored snega i magle veliku opasnost predstavlja i poledica koje usled niskih temperatura ima na svim vlažnim deonicama. Saobraćaj je umerenog inteziteta i odvija se bez vanrednih zastoja i prekida na putevima I i II prioriteta.

Ovakve vremenske prilike i klizav kolovoz danas su bile uzrok čestih prekida u saobraćaju zbog saobraćajnih nezgoda.

Iz AMSS apeluju na vozače da prilagode brizinu uslovima na putu, da poštuju sva ograničenja predviđena zimskim uslovima vožnje, da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, jer se pri ovako niskim temperaturama, kada bačena so ima usporeno dejstvo, a pritom je i vidljivost samnjena, stvaraju svi preduslovi za česte i vrlo opasne lančane sudare.

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače na većini puteva u planinskim predelima, prilazi zimskim turističkim centrima i skijalištima su prohodni, a kako saznajemo od JP "Putevi Srbije", kolovozi su očišćeni u punoj širini puta i posuti su kamenom rizlom, ali i pored toga na kolovozu ima snega, a mestimično i leda zbog čega je na tim deonicama vožnja usporena.

Kamionima sa prikolicom i šlepremima zabranjeno je na putevima II i III prioriteta područja Valjeva, Novog Pazara, Sjenice i Tutina, a ovoj kategoriji vozila zabranjeno je na prilazima Goču i Kopaoniku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA