Gospodin Gaga otvorio reviju filmova Dani igre!

Ovim povodom organizovan je i svečani koktel na kom su prisustvovale ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, Maja Gojković, predsednica Narodne Skupstine, Brankica Jankovic, poverenica za zastitu ravnopravnosti, ambasadori SAD, Kanade, Svajcarske, Koreje, Indije, Hrvatske, Crne Gore…

  • 0

Premijernom projekcijom filma "Gospodin Gaga" otvorena je četvrta edicija revije fimova "Dani igre", u organizaciji Beogradskog festivala igre, Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile.

Prisutni ljubitelji savremene igre imali su priliku da uživaju u filmu o čuvenom izraelskom koreografu Ohadu Naharinu, koji je po prvi put dozvolio jednoj filmskoj ekipi da uđe u njegov studio i zabeležibeskompromisan rad sa igračima, kao itrenutke iz privatnog života. Čast da režira i snimi ovaj dokumentarac pripala je Tomaru Hejmanu, a kao producent filma potpisuje se glumica Natali Portman.

Foto: Promo Foto: Promo

Revija filmova "Dani igre" koja se održava od 25. do 29. januara pružiće vam mogućnost da otkrijete interesantne trupe, koreografe i igrače koji su obeležili vreme. Naradnih dana, na programu je između ostalog intrigantno ostvarenje "Boljšoj Vavilon" koje govori o skandalima koji su potresali čuveni moskovski teatar, ali i dokumentarac "Ballet Russes" o najslavnijoj trupi XX veka čije je sedište bilo u Monaku!  Ukoliko želite da zavirite iza zavese Njujork siti baleta, ne propustite film "Balet 422", a ako ste ljubitelj Altmanove režije – za vas je film "Trupa" o Džofri baletu iz Čikaga.

Foto: Promo Foto: Promo

Dokumentarac "Igrajmo" predstavlja Izrael u svetlu svetskog centra savremene igre. "Samo kada igram" je film koji dokazuje da ne postoje prepreke u ostvarivanju velikih snova, dok je kultni igrani film "Bele noći" najbolja najava dolaska slavnog Barišnjikova u Beograd!  Ove višestruko nagrađivane naslove možete pogledati svakog dana od 18h ili 20.30h u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1.

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA