Krvnički udarali žandarma i njegovu ženu u Novom Sadu čak 40 minuta! Šutirali ih po celom telu, pa pucali u njih (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Dvojica napadača su uhapšena, ali se za sada vodi postupak za blaže krivično delo, odnosno za pokušaj ubistva, umesto za pokušaj ubistva službenog lica, za šta je predviđena stroža kazna

Žandarm Boris Jevrosimov  ranjen je u pucnjavi koja se dogodila u noći između utorka i srede u Kisačkoj ulici u Novom Sadu kada su njega i ženu napali I. P. iz Odžaka i N. Č. iz Novog Sada.

Dobio je prostrelnu ranu šake i nalazi se na Klinici za ortopediju Kliničkog centra Vojvodine gde se lekari bore da mu sačuvaju prst..

Kada se sa suprugom vraćao od kumova oko dva sata posle ponoći video je iste osobe kako sede u automobilu i bilo mu je sumnjivo da su se toliko dugo zadržali na istom mestu.

Nastavio je sa suprugom, a I.P. i N.Č. videvši da ih gleda su počeli da mu dovikuju: "Šta je bilo? Ima li nekih problema?" i izašli su iz kola i krenuli ka Borisu.

Tužilac je ovaj slučaj okarakterisao kao nanošenje teških telesnih povreda, a onda je intervencijom policije, slučaj označen kao pokušaj ubistva.

Pogledajte video napada na Borisa Jevrosimova i njegovu suprugu:

SAOPŠTENJE POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje brutalni napad na policajca, pripadnika Žandarmerije, Borisa Jevrosimova i njegovu suprugu u Novom Sadu, kada su im samo njegovom pribranošću spašeni životi.

Dvojica napadača su uhapšena, ali se za sada vodi postupak za blaže krivično delo, odnosno za pokušaj ubistva, umesto za pokušaj ubistva službenog lica, za šta je predviđena stroža kazna.

- Kada policajac udari nekog huligana, svi pričaju o prekoračenju policijskih ovlašćenja, a kada su policajci napadnuti, brutalno prebijeni, napadnuta im je porodica, tada to ne zavređuje toliku pažnju.

I u ovom slučaju se ponavlja problem na koji smo toliko puta upozoravali, a to je da se napadi na policajce blaže kvalifikuju nego što je to predviđeno zakonom. Za napade na policajce najčešće se koristi oportunitet, odnosno nagodba sa tužilaštvom, a ukoliko je ozbiljniji napad, kazne su relativno blage, što je barem dosadašnja praksa.

Zato Policijski sindikat Srbije traži da se upravo u ovo vreme, kada je kriminal na vrlo visokom nivou, napadi na policajce budu najstrože kažnjeni, kako bi se kriminalcima poslala poruka da država stoji iza svojih snaga bezbednosti - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    27. januar 2017 | 16:21

    Dajte imena tih zestokih momaka i slike

  • Dr. Dule Vujosevic

    27. januar 2017 | 16:11

    Samo ih poslati u rudnik da tuku u kamen kad vec imaju snage viška i to 20god, a ne demokratija je to na kraju će ispasti da se sam tukao! Vratite Dušanov zakon!

  • tuzno

    27. januar 2017 | 16:14

    I šta sad??? Nikom ništa, sutra nazalost već sve zaboravljeno. Tako je to kod nas u srbiji. TUZNO!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA