≫ 

Na Jadranu prave plažu na kojoj će more biti 10 stepeni toplije. Zovu turiste da se kupaju do jeseni (VIDEO)

Počinju radovi na još jednom kapitalnom projektu, a reč je o drugoj fazi uređenja istočne gradske plaže Male vrulje

  • 0

Tokom ovih hladnih meseci u turističkim Vodicama građevinske mašine ne miruju. U sklopu projekta kanalizacijskog sistema vrednog 20 miliona evra počeli su radovi na izgradnji biopročistača u predelu Seline, a istovremeno su pri završetku radovi na vodičkoj obilaznici “teški” 10,6 miliona evra, koja će biti otvorena za saobraćaj do kraja marta.

Jedna od najlepših plaža na Jadranu može da nestane. Uništiće je, svi su ogorčeni onim što niče na njenim stenama (VIDEO)

Oba projekta se najvećim delom finansiraju iz bespovratnih sredstava Evropske unije.

Ekološki modeli

Ovih dana, pak, počinju radovi na još jednom kapitalnom projektu, a reč je o drugoj fazi uređenja istočne gradske plaže Male vrulje. Projekat vredan 1,2 miliona evra finansira se iz budžeta Grada Vodica, a sa bespovratnih 134.000 evra sufinansira ga Ministarstvo turizma iz programa razvoja javne turističke infrastrukture, prenosi Jutarnji.hr.

- Ovom rekonstrukcijom plaža će se bazirati na sistemu zatvorene lagune i bazena gde će se stvoriti temperatura mora i do deset stepeni viša od one u okolini. Na taj način biće omogućeno da se produži turistička sezona sve do jeseni. Inače, svi elementi koji će se koristiti u uređenju plaže mogu da se recikliraju, izmeste ili nadograde, zavisno od potreba i zahteva - rekla je Branka Juričev-Martinčev, gradonačelnica Vodica.

Pored tipičnih plažnih sadržaja, Male vrulje ovom rekonstrukcijom dobiće i svoj polivalentni karakter, pa će se taj prostor tokom noćnih sati koristiti kao pozornica i galerija na kojima će se nuditi raznovrsni kulturno-umetnički i muzički sadržaji.

Otvaranje u junu

Inače, nakon javnog konkursa, Grad Vodice potpisao je ugovor sa građevinskom firmom Sarađen d.o.o. o izvođenju radova na Malim vruljama. Radovi će trajati četiri meseca, pa će Vodice već predstojeću turističku sezonu dočekati sa novom gradskom plažom, na kojoj će more biti toplije deset stepeni u odnosu na ostale plažne prostore na ovoj vodećoj turističkoj destinaciji šibeničke rivijere.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA