Kosovska Mitrovica: Održana Svetosavska svečana akademija na Fakultetu tehničkih nauka (FOTO)

Fakultet tehničkih nauka Prištinskog Univerzitet ima privremeno sedište u Kosovskoj Mitrovici

  • 0

Na Fakultetu tehničkih nauka Prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici tradicionalno je održana Svetosavska akademija.

Uskoro slave 65 godina braka: Baka Jana i deda Đura dok prave perece za Svetog Savu otkrivaju veliku tajnu ljubavi (FOTO)

Posle himne Svetom Savi "Uskliknimo s ljubavlju" u izvođenju crkvenog hora "Nušić" iz Kosovske Mitrovice, mnogobrojnim gostima je prikazan dokumentarni film, o životu i delu Svetoga Save.

U ime fakuilteta i domaćina slave, reči dobrodošlice uputio je dekan Fakulteta tehničkih nauka Nebojša Acić, koji se obratio studentima, predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Udruženja "Milutin Milanković" iz Beograda, lokalnih samouprava sa severa Kosova i Metohije i diplomatskih predstavništava.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

-Nama koji radimo u prosveti društvo je poverilo odgovoran zadatak, da od mladih ljudi napravimo dobre, poštene, obrazovane, stručne ljude, i mislim da smo privilegovani svi mi koji radimo ovaj posao, koji nosi i veliku odgovornost, jer nam je društvo poverilo ono što nam je najdragocenije, decu, našu budućnost da ih mi izvedemo na pravi put – rekao je Acić.

Prisutnima se obratio i rektor Univerziteta u Prištini privremeno iseljenog u Kosovskoj Mitrovici rečima da je "Svetosavsko učenje postavilo temelje za sve ono što drugi narodi i dan danas nemaju, zbog čega mnogima možda i nismo po volji".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svečana akademija je završena umetničkim programom u kome su učestvovali mališani iz PU "Danica Jaramaz" koji su kazivali stihove o Svetom Savi, cerkveni hor "Nušić" izvodio je narodne pesme a violinistkinja Jasmina Nikolić i kosmetska istaknuta pesnikinja Vidosava Vida Arsenijević čitale su poeziju.

Posle svečane akademije protojerej stavrofor Milija Arsović je presekao slavski kolač.

U okviru svetosavskih svečanosti na Fakultetu tehničkih nauka je postavljena izložba posvećena velikom srpskom naučniku Milutinu Milankoviću i otvorena laboratorija u okviru Centra za multidiscilinarna istraživanja.

S. S.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA