Potresna ispovest komšije bračnog para koji je izgoreo u požaru: Ustao sam da nahranim stoku, a kuća je već cela bila u plamenu!

- Otrčao sam da probam da pomognem, ali, nažalost, bilo je kasno. Krov se već obrušio i kuća je izgledala kao vatrena lopta - rekao je Rade Radojević, komšija nastradalih Mihailovića

  • 0

U selu Koračica kod Mladenovca, juče se  oko 6.30 časova zapalila kuća Živana (81) i Slobodanke Mihailović (76). Ugljenisana tela izvadili su vatrogasci nakon nekoliko sati traganja po ruševini. Sumnja se da je požar izazvao žar iz šporeta ili da se zapalio dimnjak. 

Veliki požar kod Mladenovca: Muž i žena izgoreli u snu, vatrogasci na terenu

Adrijana je poslala jezivu poruku, nakon nekoliko sati pronašli su je sa mužem i sinom. Svi su izgoreli u krevetu! (FOTO)

- Ustao sam da nahranim stoku kad sam video ogroman plamen iznad kuće komšija. Odmah sam zvao njihovog sina, vatrogasce i otrčao da probam da pomognem, ali, nažalost, bilo je kasno. Krov se već obrušio i kuća je izgledala kao vatrena lopta - rekao je Rade Radojević, komšija nastradalih Mihailovića.

Radojević, komšija nastradalog bračnog para, objašnjava da su Mihailovići živeli u trošnoj kući koja je bila napravljena od blata, slame i trska i da su se grejali na drva.

- Imali su oko 40 kvadrata, dve prostorijice, a u jednoj je bio šporet na drva. Ko zna, možda je ispao žar ili se zapalio dimnjak. Verujem da su se nesrećni ljudi ugušili pre nego što je plamen zahvatio celu kuću - priča potrešeni komšija.

On dodaje da Mihailovići imaju dva sina i ogromno imanje i da su pristojno živeli.

- S vremena na vreme odlazili bi kod sinova da žive, ali znate kakva je zajednica. Dešavalo se da nakon nekog vremena dođu u svoju kuću. Do pre dva dana bili su kod sina u Beogradu - priča Radojević.

Druge komšije Mihailovića navode da je Živan bio bolestan, ali da je bio malo na svoju ruku.

- Bio je dobar čovek, ali i brz na jeziku. Retko ko je mogao s njim. Verujem da je i to jedan od razloga što nisu stalno živeli sa svojom decom. Evo, kad su se poslednji put vratili iz Beograda, rekao mi je da je došao kući jer je sumnjao da snaha hoće da mu otruje ženu. Niko u to ne veruje, nego, znate kako kažu, kad čovek ostari, podetinji. Štaviše, čini mi se da je sa starijim ljudima i teže nego s decom. Umisle nešto i to je to - priča komšija i dodaje da Živan ima dva sina i osmoro unučadi, ali da nije siguran da li je sve unučiće video.

Na lice mesta, dok su vatrogasci gasili požar i tražili tela bračnog para, bili su i njegov sin i snaja.

Nemo su gledali dok vatrogasci po zgarištu lopatama tragaju za telima nastradalih ljudi. Kad su ih pronašli, bila su ugljenisana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA